Ketvirtos klasės mokiniai dalyvavo Prienų krašto muziejaus edukacijoje „Duonos kelias iki stalo“.
Vaikai atidžiai klausėsi muziejaus darbuotojos pasakojimo apie senovės lietuvių papročius ir tradicijas, minė mįsles, drauge aptarė darbus, kuriuos žmonėms reikėjo atlikti, kad ruginiai miltai subyrėtų į duonkubilį. Apžiūrėjo plūgą, akėčias, sėtuvę, spragilą, pjautuvą. Visi girnomis malė miltus, sužinojo, kaip užminkyti tešlą. Formuodami duonos kepalėlius, vaikai pajuto tešlos švelnumą ir kvapą. Netrukus iš krosnies pasklido kepamos duonos kvapas.
Iš muziejaus vaikai išsinešė savo keptą dar šiltą duonutę, kurią valgys drauge su savo šeima.
Naujienos
Veikla
Tėvams
Projektai
Naudingos nuorodos
Edukacija „Duonos kelias iki stalo“
- Smulkiau
- Autorius Danutė Moisejevienė