20220302 122232Ketvirtos klasės mokiniai dalyvavo Prienų krašto muziejaus edukacijoje „Duonos kelias iki stalo“.
Vaikai atidžiai klausėsi muziejaus darbuotojos pasakojimo apie senovės lietuvių papročius ir tradicijas, minė mįsles, drauge aptarė darbus, kuriuos žmonėms reikėjo atlikti, kad ruginiai miltai subyrėtų į duonkubilį. Apžiūrėjo plūgą, akėčias, sėtuvę, spragilą, pjautuvą. Visi girnomis malė miltus, sužinojo, kaip užminkyti tešlą. Formuodami duonos kepalėlius, vaikai pajuto tešlos švelnumą ir kvapą. Netrukus iš krosnies pasklido kepamos duonos kvapas.
Iš muziejaus vaikai išsinešė savo keptą dar šiltą duonutę, kurią valgys drauge su savo šeima.

20220302_101233.jpg 20220302_101456.jpg 20220302_101625.jpg 20220302_104603.jpg 20220302_104638.jpg 20220302_104742.jpg 20220302_122232.jpg