3Kaip ir kasmet Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija pakvietė 5-8 klasių ir 9-12 klasių gimnazijų moksleivius bei profesinių mokyklų moksleivius dalyvauti respublikinėje „Žiemos puokštės“ parodoje – konkurse. Tik šįkart konkurso organizatoriai negalėjo pakviesti dalyvių ir jų mokytojų, vadovų į atvirų durų dieną, parodos-konkurso atidarymo šventę. Konkurso dalyviai kurė floristines kompozicijas temomis –,,Sukurk kalėdinę puošmeną”. A grupės (5-8 kl.) moksleiviai apipavidalino kalėdines dovanas tema ,,Linksmų šv. Kalėdų“. Šioje konkursinėje grupėje dalyvavo ir darbus kūrė 5a klasės mokinys Dominykas Večerskas („Dovana krepšinio fanui“), 6a kl. mokinė Augustė Mažeikaitė („Arbatžolės mano močiutei“) ir Milena Degutytė, 7a kl. („Pro pušies spyglį“). B grupės (9-12 kl.) moksleiviai kūrė floristinius rutulius tema ,,Šalčio raštai“, tinkančius stalui, palangei, židinio atbrailai dekoruoti. Šioje amžiaus grupėje darbus pateikė Karilė Kisieliūtė, 10a kl. („Apšerkšnyję sodai“) ir Augustė Bužinskaitė, 9b kl. („Šaltos žiemos raštai“). Mokiniams nuotoliniu būdu padėjo pasirengti technologijų mokytojos Vilma G. ir Rasa U..

Visose kompozicijose dominavo tvarios augalinės kilmės medžiagos, dėmesys buvo kreipiamas į kūrybišką komponavimo ir tvirtinimo būdų taikymą, meninės raiškos ir harmonijos paieškas bei temos interpretaciją. Parodos-konkurso ,,Žiemos puokštė – KMAIK 2020“ organizatoriai tęsė tradicinę kasmetinę socialinę akciją, aplankant K.Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų skyriaus pacientus, senelių namų „Auksinis amžius“, „ARTJUSTOS“ gyventojus ir šventinėmis parodos-konkurso dalyvių kompozicijomis papuošiant šių patalpų interjerus. Džiaugiamės galimybe nudžiuginti ligonius ir senelius rankų darbo kompozicijomis, dalyvauti socialinėse akcijose.
Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos direktoriaus prizais apdovanotos už Kalėdinės dvasios puoselėjimą technologijų mokytojos Vilmos G. parengtos mokinės Milena D., Karilė K. ir Augustė B.. Dominykas V. ir Augustė M. gavo padėkos raštus už dalyvavimą ir atminimo dovanas.

1.JPG 2.JPG 3.JPG IMG_20210119_101303.jpg IMG_20210119_101447.jpg IMG_20210119_173835.jpg