3Šiemet jau aštuntąjį kartą organizuotas tradicinis „Metų mokytojo" konkursas. Apdovanojimams buvo pasiūlyta 40 kandidatūrų, pateiktas rekomendacijas analizavo administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija. Komisijos pirmininkas – mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, nariai – Administracijos direktorius Egidijus Visockas, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Prienų švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė ir Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Zujienė. Spalio 5 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko šventė, kurioje ir buvo pagerbti patys geriausi rajono mokytojai.

Komisijos sprendimu Prienų rajono savivaldybės 2015 Metų mokytoja tapo Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vytautė Kurtovienė. Vytautė Kurtovienė ,,Revuonos" pagrindinėje mokykloje dirba jau 18 metų. 2005 metais mokytojai buvo suteikta mokytojos metodininkės kvalifikacinė kategorija. Pati svarbiausia mokytojos veikla – kruopštus ir atsakingas darbas su mokiniais, tačiau jos veikla neapsiriboja pamokomis bei dalykinės kompetencijos tobulinimu. Vytautė Kurtovienėi inicijuoja mokinių projektinę veiklą, plečia jų kultūrinį akiratį įvairiuose renginiuose, su mokiniais sėkmingai dalyvauja rajoniniuose ir respublikiniuose konkursuose bei projektuose. Mokytoja nuolat dalinasi patirtimi, rašo straipsnius į spaudą. Ji veda pamokas Prienų krašto muziejuje, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje pristato lietuvių rašytojų kūrybą, rašo scenarijus įvairiems renginiams bei spektakliams. Mokytoja yra kūrybiška ir aktyvi Prienų rajono mokytojų bendruomenėje – ji yra nuolatinė rajono olimpiadų bei konkursų vertinimo komisijų narė, jau vienuolika metų yra valstybinių egzaminų vertintoja. 2008–2010 metais vadovavo lietuvių kalbos mokytojų metodinės tarybos veiklai, buvo Prienų švietimo centro patarėjų tarybos narė.

Prienų rajono savivaldybės Mero padėkas gavo specialiojo skyriaus specialiosios klasės mokytoja Vida Petrulionienė ir geografijos mokytoja Sigutė Kazlauskaitė.
Mokytojos Vidos Petrulionienės pedagoginio darbo su specialiųjų poreikių mokiniais patirtis – 27 metai. Mokytoja Vida Petrulionienė aktyvi ir dalykiška, domisi naujausia mokomąja medžiaga, mokymo metodais, pamokų organizavimo strategijomis. Savo metodine ir dalykine patirtimi pedagogė noriai dalijasi su kolegomis skaitydama pranešimus, vesdama atviras pamokas, mentoriaudama, dalyvaudama diskusijose. Specialiųjų poreikių mokinių ugdymo patirtimi, mokslo bei praktikos integracijos kontekste, mokytoja dalijasi dalyvaudama tarptautiniuose renginiuose. Pedagogė yra parengusi leidybai įspūdingą savo apimtimi mokslo studiją viena subtiliausių bei sudėtingiausių temų „Intelekto sutrikimus turinčių mokinių kūrybinė raiška". Reiklumas, nuoširdumas, atsidavimas savo mokiniams – vieni svarbiausių dalykų mokytojos darbe.
Mokytoja Sigutė Kazlauskaitė dirba ne tik „Revuonos", bet Pakuonio pagrindinėje mokykloje. Mokytoja labai darbšti, kūrybinga. Jos vedamos pamokos labai įdomios. Mokytoja su vaikais dalyvauja konkursuose ir projektuose. Tarptautuniae edukaciniame konkurse „Olympis 2015" ir Česlovo Kudabos geografijos konkurso rajoniniame etape mokytojos paruošti mokiniai laimi prizines vietas.
Švietimo skyriaus padėkas gavo Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytoja metodininkė Elena Bendinskienė ir logopedė Zita Linkevičienė
Elena Bendinskienė Prienų „Revuonos" pagrindinėje mokykloje dieba jau 34 metai. Mokytoja su mokiniais aktyviai dalyvauja mokyklos, rajono, respublikos renginiuose, varžybose, projektuose. Jau daugiau kaip dešimt metų mergaičių ir berniukų komandos rajoninėse kvadrato, tinklinio, teniso, kroso ir futbolo varžybose laimi pirmąsias ir kitas prizines vietas ir rajonui atstovauja zoninėse varžybose. 2014 m. Lietuvos olimpinio festivalio zoninėse moksleivių futbolo varžybose berniukų komanda užėmė I vietą; 2015 m. Lietuvos olimpinio festivalio tarpzoninėse moksleivių futbolo varžybose – I vietą, o finalinėse varžybose – II vietą ir tapo respublikos vicečempionais. 2015 m. su savo auklėtiniais, 8b klasės mokiniais, dalyvavo respublikiniame projekte „Neptūno žaidynės" ir užėmė III vietą.
Mokytoja nuolat teisėjauja mokyklos ir rajono sportinėse varžybose ir renginiuose. Elena Bendinskienė yra mokykos tarybos narė. Mokytoja telkia bendruomenę, nuolat organizuoja bendruomenės renginius. Jau ketveri metai organizuoja šeimų krepšinio turnyrus.
Mokyklos logopedė Zita Linkevičienė nuoširdžiai dirba su vaikais, ruošia metodines priemones leidinius. Mokytoja veda netradicines pamokas.Turima patirtimi dalinasi ne tik su rajono logopedėmis, specialiosiomis pedagogėmis, bet ir kitų rajonų specialistais. Yra logopedų ir specialiųjų pedagogų metodinio būrelio pirmininkė, Patarėjų tarybos sekretorė. 2014 m. lapkričio 22 d. respublikinėje parodoje „Mokykla 2014" vedė renginį tema „Padėkime vaikui lavinti kalbą".

Sveikiname savo mokyklos mokytojas ir džiaugiamės jų įvertinimu.