×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2013-2014/2014-pavasariožziedai

P1060944Šeši ,,Revuonos" pagrindinės mokyklos mokiniai, sėkmingai besimokantys ir Prienų meno mokykloje, kartu su bendraamžiais ,,Ąžuolo" progimnazijos moksleiviais bei ,,Žiburio" gimnazistais koncertavo Išlaužo pagrindinėje mokykloje. Gera žinoti, kad koncerto laukė, nes prigužėjo pilna salė didesnių ir mažesnių mokinių bei mokytojų. Smuikininkų ansamblio dalyvės - Ugnė Alaburdaitė, Jorūnė Gustaitytė, lumzdeliu grojanti Greta Kazlauskaitė ir Ieva Juodsnukytė - klausytojams dovanojo svajingą melodiją. Mergaites įvairiems pasirodymams rengia mokytoja metodininkė Danguolė Kolpakovienė. Sesutės Gabija ir Daineta Deleckytės fortepijono paslapčių mokosi vadovaujamos vyresniosios mokytojos Tamaros Speteliūnienės.

Daug kam girdėtas argentinietiškas tango ,,La campursita" skambėjo ypač išraiškingai, nors Daineta groja tik pirmus metus. Antrus metus grojanti Gabija klausytojams dovanojo Gurlit kūrinį ,,Naktinė audra". Kad muzika skambėtų jaudindama klausytojų širdis reikalingas darbštumas ir atkaklumas. Šioms ,,Revuonos" mokinukėms kantrybės ir darbštumo tikrai netrūksta.
Išlaužo mokyklos bendruomenė atidžiai klausėsi ir Vytautės Radzevičiūtės dainos apie pelėdą bei lumzdeliu atliekamo kūrinio. Mokiniai neatpažino Vytautės instrumento, bet jai grojant salė nuščiuvo. Tai rodo aukštą klausytojų kultūrą ir pagarbą atlikėjams.
Kad išlaužiečiams būtų įdomu, mokiniai grojo įvairiais instrumentais. ,,Žiburio" gimnazistė Paulina Grigaravičiūtė, kurią moko Ričardas Matulevičius, gitara atliko temperamentingąją ,,Habanerą", o Dovydas Kubilius iš ,,Ąžuolo" progimnazijos klarnetu grojo jausmingą melodiją ,,Kol širdis plaka" iš kino filmo ,,Titanikas". Dešimtį metų grojantis, valdantis šešis instrumentus ,,Žiburio" gimnazistas Lukas Maciulevičius klausytojams dovanojo Alberto ,,Jausmus", Ieva Juodsnukytė iš ,,Ąžuolo" progimnazijos smuiku atliko Komarovskio ,,Takelis miške". Žiūrovai koncerto vedėjos buvo paprašyti užsimerkti ir įsivaizduoti mišką ir jame vinguriuojantį takelį. Nuskambėjus plojimams keletas vaikų su lakia vaizduote pakėlė rankas. Jiems pavyko pora minučių ,,pabuvoti miške, praeiti takeliu".
Populiariausiu instrumentu pianinu kompozitoriaus Gurlit ,,Undines" atliko Auksė Bartuškaitė, Raimundo Paulso ,,Melodiją" iš kino filmo ,,Teatras" grojo Erika Liniauskaitė. Abi mergaitės mokosi ,,Ąžuolo" progimnazijoje ir meno mokykloje. Auksės mokytoja Oksana Kovalenko, Erikos – Vitalija Aukštakalnienė. Žiburietė Bernadeta Mikalauskaitė, mokytojos Audronės Žiobakienės mokinė, pianinu atliko ledynų melodiją. Agnė Stravinskaitė, kurią ruošė mokytoja Daiva Radzevičienė, nuramino su daina ,,Sapnai".
Džiugu, kad ir Išlauže besimokantys mokiniai lanko Prienų meno mokyklą. Pirmokėlis Linas Jasinskas drąsiai sugrojo Liubarskio ,,Etiudą". Galbūt ateityje grojimu jis garsins Išlaužą ne tik rajone, bet ir respublikoje ar net užsienyje.
Koncerto pabaigai paprastai parenkami linksmi, nuotaikingi kūriniai. Tokių ne vieną moka meno mokyklos pučiamųjų instrumentų ansamblis, vadovaujamas mokytojo metodininko Rimanto Staliūno. Penkerius metus grojanti sportininkė, taip pat žiburietė Gintarė Černevičiūtė, abiturientas Lukas Maciulevičius, mokytojas Rimantas ir akompaniatorė Daiva Radzevičienė – šauni komanda. Ansamblis - daugelio renginių ir švenčių dalyvis, garsinantis meno mokyklos vardą, teikiantis puikią nuotaiką.
Koncertui pasibaigus jaunieji muzikantai rankose laikė dovanotas tulpes, buvo pavaišinti.
Džiugu, kad net trijų Prienų miesto mokyklų - ,,Revuonos", ,,Ąžuolo" ir ,,Žiburio"- mokiniai, kurie mokosi ir meno mokykloje, susivienijo bendram koncertui Išlaužo pagrindinėje mokykloje. Pagarba ir garbė juos ruošusiems mokytojams.
Dėkoju ,,Revuonos" mokyklos direktorei Ilonai Balčiukynienei už skirtą transportą.
Neretai tenka girdėti nuomonių, kad neverta organizuoti koncertų, nes niekas nenori eiti. Netiesa, nes nenori mažuma, o daugumai žmonių muzika – atgaiva sielai.