nuot3Mažosios Lietuvos istorinė praeitis ir kultūrinis palikimas turėjo neišmatuojamą įtaką Didžiosios Lietuvos kultūriniam gyvenimui. Pažinti, suvokti šios kultūros svarbą – tai reiškia suvokti ir pažinti šiandieninės lietuvių kultūros ištakas.

Dailės olimpiada, skatindama mokinius ieškoti savo kūrybinio kelio ir ugdytis dailės raiškos gebėjimus, siūlė giliau pažinti savo kultūros šaknis, jos ištakas.
Paskutinę vasario dieną Prienų meno mokykloje vyko rajoninis dailės olimpiados etapas, kurio tema ,,Mažosios Lietuvos kultūrinis palikimas.". Į olimpiadą atvyko 13 atstovų iš septynių mokyklų, tai Jiezno, Veiverių T. Žilinsko gimnazijos, Stakliškių vidurinės mokyklos, gimnazijos, Prienų meno mokyklos, Balbieriškio Pakuonio, „Revuonos" pagrindinių mokyklų.

Mokiniai dailės olimpiados metu atliko darbus tema „Mažosios Lietuvos kaimas" ir pristatė savo namų darbą. Vertinimo komisijai įvertinus darbus buvo išrinkti prizinių vietų laimėtojai. Džiaugiamės, kad pirmąją vietą laimėjo ir į respublikinę dailės olimpiadą, vyksiančią Nidoje, vyksta 8a klasės mokinys Arijus Jurevičius (dailės mokytoja Aušra Deltuvienė). Trečiąją vietą laimėjo taip pat mūsų mokyklos 9a klasės mokinė Ugnė Ryselytė (dailės mokytoja Rasa Uleckienė).
Arijus kūrė diptiką  „Protėvių žemė", Ugnė monotipijas „Tautodailės motyvai", „Krikštai".

nuot1.jpg nuot2.jpg nuot3.jpg nuot4.jpg