20230530 100233Š. m. gegužės 30d. Specialiojo skyriaus 1-4l, 9-10s SĮU klasių mokiniai su lydinčia mokytoja Nijole Stankūniene, padėjėjomis Asta Milinskiene, Neda Lukoševičiūte, Kristina Avižieniene ir keliomis mamytėmis išvykome į Trakėnų zoologijos sodą, kuris yra netoli Kalvarijos prie Lietuvos ir Lenkijos sienos. Maždaug 15 hektarų plote įsikūręs Trakėnų zoologijos sodas pasitiko ne tik gyvūnų gausa bei įvairove, bet ir itin retais egzotiniais gyvūnais: Kamerūno avys ir ožkos, Jokūbo avys, poni arkliukai, snieginiai, kalnų, Sibiro ožiai, lamos, asilai, zebrai, danieliai, dėmėtieji ,taurieji, Dovydo elniai, škotiškos karvės, beždžionės ir sodo karalius - liūtas. Tarp daugybės žinduolių eksponuojami ir paukščiai: stručiai, povai, fazanai, papūgos.

Susipažinome su naujai apsigyvenusiu jaunu, labai draugišku kupranugariu ir greituolėmis antilopėmis. Labai smagu, kad galima paglostyti ir pamaitinti gyvūnus.
Zoologijos sode yra mažiesiems skirta erdvė – su pripučiamais batutais, karuselėmis, traukinukais ir kavine.
Džiaugiamės susipažinę su zoologijos sode gyvenančiais gyvūnais, įgytomis žiniomis. Iš kelionės mokiniai grįžo, nors šiek tiek ir pavargę, bet puikios nuotaikos.