20221019 162644Rudenį, kai atvėsta orai, bendrabučio patalpos pakvimpa vaisiais ir daržovėmis. Auklėtojos su savo mokiniais ima dažniau gaminti įvairius gardžius patiekalus. Vienas iš patiekalų, kuriuos mokiniai mokėsi gaminti šį rudenį, buvo cukinijų blynai. Mokiniai. į darbą įsijungė labai noriai. Padedant auklėtojai, vaikai tarkavo cukiniją, maišė tešlą, vėliau bėrė įvairius prieskonius.. Po to dėjo tešlą į keptuvę, vartė blynelius. Blyneliai iškepė traškūs ir skanūs, kuriuos mielai suvalgė.

O koks ruduo be cinamonu kvepiančio obuolių pyrago? Todėl Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai kartu su auklėtoja mokėsi iškepti obuolių pyragą. Į darbą įsijungė Gabija, Albertas, Rugilė, Andrius, Simonas, Džiugas. Vaikai pjaustė obuolius, plakė kiaušinius su cukrumi, bėrė miltus. Visi atidžiai klausė auklėtojos nurodymo - kas po ko dedama maišant tešlą. Mokiniai su nekantrumu laukė kada iškeps pyragas. Pyragas gražiai iškilo ir iškepė skanus. Buvo greitai suvalgytas.

Maisto gaminimo veiklos - vienos iš mėgstamiausių užsiėmimų bendrabutyje. Jos mokiniams sukelia ne tik daug teigiamų emocijų, bet ir praktinių įgūdžių, kuriuos vėliau pritaiko savo namuose.

{ppgallery}MM-2022-2023/2022-rudens-vaises/ppgallery}