DSC 8259Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus dramos studija šiais mokslo metais savo pasirodymus pradėjo Lietuvos pasienyje – Visagine. Ten, penktadienį, lapkričio 28d. kultūros centro salėje „Banga" vyko pirmasis respublikinis vaikų ir jaunimo neįgaliųjų festivalis „Nepasiduok".
Festivalis organizuotas siekiant paminėti Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Visagino viltis" 20-metį bei gruodžio 3 d. vyksiančią Tarptautinę neįgaliųjų dieną. Festivalio organizatorių tikslas – padėti neįgaliems vaikams bei jaunuoliams atskleisti kūrybinius gabumus, juos tobulinti, aktyvinti neįgaliųjų bendradarbiavimą su sveikaisiais.

Į festivalį atvyko kolektyvai iš įvairių Lietuvos kampelių: Visagino, Zarasų, Plungės, Vilniaus ir Ukmergės.
Į festivalį atvykusius svečius sveikino Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė. Festivalį globojo Visagino savivaldybės administracija. Neįgalaus jaunimo klausimas merei – ypač jautrus. D. Štraupaitė renginyje išbuvo nuo pirmos iki pat paskutinės minutės. Kartais linksmai šypsodamasi, kartais susijaudinusi merė savo buvimu ir parama renginio organizatoriams stengėsi pagelbėti tiek, kiek gali.
Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus dramos studija visiems padovanojo jau žiūrovų pamėgtą spektaklį „Pifo nuotykiai". Labai smagu, kad Specialiojo ugdymo skyriaus vaikams pagelbėjo „Revuonos" pagrindinės mokyklos moksleivės Ugnė Alaburdaitė ir Greta Kazlauskaitė. Merginoms atiteko pagrindiniai spektaklio vaidmenys, su kuriais jos puikiai susitvarkė. Jauniesiems artistams padėjo jų vadovės – direktorės pavaduotoja ugdymui Kristina Belenavičienė dramos būrelio vadovė Alma Vaišnienė ir kineziterapeutė Gintarė Andriukevičiūtė.
Festivalį vainikavo Vita Pimpienė su savo mokiniu Ilja Aksionovu, atlikę dainą „Nepasiduok"
Visi festivalio dalyviai kartu nusifotografavo ir skubėjo į furšetą, o „Revuonos" ekipažas keliaudamas namo pakeliui dar užsuko į Molėtų astronomijos observatoriją. Čia vaikai, Mindaugo Masaičio padedami, galėjo susipažinti su Lietuvos vartais į kosmosą – teleskopu.
Specialiojo ugdymo skyriaus dramos studija pirmą kartą išsiruošė į tokią ilgą ir varginančią kelionę, bet grįžo kupini gerų emocijų, pasisėmę kūrybinių minčių naujiems pasirodymams.

DSC_8201.JPG DSC_8205.JPG DSC_8206.JPG DSC_8208.JPG DSC_8259.JPG DSC_8415.JPG DSC_8450a.JPG DSC_8461.JPG DSC_8467.JPG