DSC 0599Prienų meno mokykloje dirba šaunus mokytojas metodininkas Rimantas Staliūnas . Štai jis ir pasiūlė pagroti su savo mokiniais. Skelbimą paruošti ir pakabinti nesunku. Tik neramu, kiek publikos susirinks.
Gegužės penkioliktąją, koncerto dieną, į pasienius išstumdžius suolus ir atnešus daugiau kėdžių, mokytojos Ramunės klasė pavirto...kamerine salyte. Dar žiūrovams pietaujant skyrius prisipildė muzikos garsų.- muzikantai repetavo. Garsas sklido per kelias klases. Pamažu prigužėjo žiūrovų ir p muzikos šventė prasidėjo.

Mėgstantis pajuokauti mokytojas pats vedė koncertą atskirai pristatydamas kiekvieną instrumentą. Pirmasis klarnetu grojo abiturientas Lukas Maciulevičius, saksofonu – abiturientė Gintarė Černevičiūtė. Įdomiai skambėjo dviejų klarnetų – mokytojo ir mokinio dueto – atliekamas bliuzas.
Pučiamųjų instrumentų ansamblis, pianinu akomponuojant mokytojai Daivai Radzevičienei, Vytauto Kernagio garbei jo gimimo dieną atliko kūrinį ,,Baltas paukštis".
Specialiojo ugdymo skyriuje mokosi ir trys meno mokyklos mokiniai. Edita Juozaitytė, mokytojo Algirdo Seniūno mokinė, lumzdeliu sugrojo lietuvių liaudies dainą ,,Ganiau ganiau aveles". Tai buvo jos debiutas.
Puikiame koncerte dar skambėjo Brajano Adamso, Rėjaus Hendersono, Deivio Batono kūriniai. Jeigu žiūrovai atlikėjams grojant negaili plojimų, vadinas kūrinys labai patiko ir nepaliko abejingų.
Koncertas baigėsi, o dalis skyriaus darbuotojų ir mokinių skirstėsi švytinčiais veidais.
Ar dažnai susimąstome, ką skubėdami paliksime po savęs. Kartais stabtelkime ir ... pasiklausykime muzikos. Paskirkime laiko sau.

DSC_0597.JPG DSC_0598.JPG DSC_0599.JPG DSC_0600.JPG