×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2013-2014/2014-specas-tarzavijoj

IMG 7497Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus 5 – 10 specialiųjų klasių mokiniai gegužės 20 dieną lankėsi nuotykių parke „Tarzanija". „Tarzanija" yra didžiausias nuotykių parkas ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione, parkas yra įsikūręs net 13 hektarų plote vaizdingoje vietoje ant Nemuno kranto, Alytaus rajone, netoli Radžiūnų piliakalnio. Parke yra 7 skirtingo sudėtingumo trasos suaugusiems ir paaugliams ir viena speciali trasa vaikams nuo 3 iki 7 m. Trasa mažiesiems yra viena iš naujovių, atsiradusi Europoje tik praeitais metais. Čia galima palikti pačius mažiausius karstytis ir laipioti be papildomų apsaugų. Ši trasa įrengta su elastingais tinklais, kad mažyliai neiškristų ir nesusižeistų. Trasomis nesibaigia pramogos parke, taip pat galima pasimėgauti 400 m. ilgio skrydžiu per Nemuną, o adrenaliną mėgstantiems siūloma išbandyti drąsą Big Swing - laisvo kritimo sūpynėse. Dar parke yra pašėlę kalneliai - tai vienintelės pramogos Lietuvoje veikiančios tiek žiemą tiek vasarą su unikaliomis adrenalino kupinomis nusileidimo trasomis bei nepakeičiamu pagalbininku liftu, padėsiančiu įveikti kalno aukštį. Kalneliuose yra 4 skirtingos trasos, kuriose savo galimybes gali išbandyti nuo pačių mažiausių ir nedrąsiausių iki ekstremalų. Taip pat daugybė nemokamų pramogų, futbolas, tinklinis. Mintys, siela atsigauna gėrintis nuostabiu Nemuno kranto vaizdu.

Labai džiaugiamės, kad savininkas Mindaugas Aldonis leido mėgautis parko pramogomis nemokamai. Nuvykę į parką pirmiausia susipažinome su parko istorija. Po to išklausėme saugaus elgesio instruktažą, mokėmės naudotis įranga. Deja, ne visi mokiniai susidorojo su keliamais reikalavimais, ir negavo leidimo lipti į trasas, bet parko darbuotojai pasiūlė kitų pramogų vaikams. Didžioji dalis mokinių ir mokytojos lipo į trasas. Turėjome labai susikaupti, klausyti instruktorių, pasitikėti savo jėgomis ir drąsa. Kiekvienas pagal savo galimybes įveikėme Linksmąją, Šauniąją, Drąsiąją, Patrakusią, Bebaimę, Ekstremaliąją Tarzano trasą, o vienas mokinys |Lukas K. įveikė ir skrydį per Nemuną. Po atrakcionų, smagiai papietavę pavėsinėje ant Nemuno kranto, pavargę, tačiau kupini adrenalino ir teigiamų emocijų, grįžome namo.
Malonu, kad Lietuvoje yra verslininkų suprantančių, jog ne kiekvienas gali susimokėti už pramogas, ir sukuriančių šventę specialiųjų poreikių vaikams. Mūsų mokiniai tikrai šios dienos ilgai neužmirš ir taria nuoširdų ačiū visam parko „Tarzanija" kolektyvui.