DSC 0088Gegužė – įvairių atsiskaitymų metas. Tai metas, kai laikas parodyti, ką nuveikei per mokslo metus.
Specialiojo ugdymo skyriaus dramos būrelio mokiniai šio meto labai laukia, nes tai galimybė parodyti, kaip išmokai vaidinti, išgirsti žiūrovų juoką ir aplodismentus. Ypač malonu tai, kad vaidint dažnai važiuojame į kitą miestą, o tai suteikia nepamirštamų akimirkų ir vaikams, ir mokytojams.

Ne išimtis ir šių metų gegužė. Neseniai baigtas statyti spektaklis „Pifo nuotykiai" (režisierė O.Vaišnienė, garso operatorė G.Andriukevičiūtė) jau nudžiugino ir Prienų ir Alytaus žiūrovus. Gegužės 6 d., Prienuose vykusiame moksleiviško teatro festivalyje „Žaidžiame teatrą" Specialiojo ugdymo skyriaus dramos būrelio mokiniai rodė spektaklį patys pirmieji. Kai kurie spektaklio aktoriai tokioje didelėje scenoje vaidino pirmą kartą, todėl, jiems tai buvo tikrai nemažas išbandymas. Tačiau galime pasidžiaugti, jog debiutas praėjo sėkmingai ir žiūrovams paliko džiugų įspūdį.
Nepraėjus nei savaitei, gegužės 9 d. visi vykome į tradicinį tarptautinį neįgalių mokinių ir jaunimo festivalį „Džiaugsmo ašara". Jau daugelį metų esame šio festivalio dalyviai ir nenorime praleisti nei vienų metų nesudalyvavę jame. Šį kartą vaidinti jau buvo drąsiau. Taip pat labai džiugino publika savo teigiamomis reakcijomis spektaklio metu. Malonu buvo gauti padėką, saldainių ir organizatorių suvenyrų. Šiais metais festivalį pirmą kartą organizuoja Ilona Burinskienė, kuris mus sutiko ypač šiltai.
Po spektaklio visi vienbalsiai nubalsavome, kad turime užsukti į Punią, aplankyti piliakalnį. Nors ėmė lyti lietus, jis negalėjo sutrukdyti mūsų šauniai išvykai. Nei vienas mokinys neliko autobuse. Net ir lyjant šiltam pavasario lietučiui kalno viršūnę įveikėme.
Vaikai namo važiavo pavargę, tačiau visą kelią klausinėjo kur ir kada vėl važiuosime. Kai matai tas degančias vaikų akis, supranti, koks svarbus ir prasmingas yra visas metų darbas...

DSC_0075.JPG DSC_0084.JPG DSC_0088.JPG DSC_0098.JPG DSC_0132.JPG DSC_0149.JPG DSC_0154.JPG DSC_9770.JPG DSC_9774.JPG DSC_9778.JPG