Nuotrauka02632014 metų sausio 23 dieną, Prienų „Revuonos" Pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus 2-4 lavinamosioms bei 5-10 specialiosioms klasėms buvo pravesta mokomosios pamokėlės „Kaip išvengti nelaimingų atsitikimų žiemą?". Su mokiniais aptarėme kokie pagrindiniai pavojai tyko žiemą kas kart pasnigus ir paspaudus šaltukui. Aptarėme, kaip apsisaugoti nuo nušalimo, traumų čiuožyklomis virtusiuose keliuose, einant nevalytais, nebarstytais šaligatviais, lipant apledėjusiais laiptais ar čiuožinėjant ant ledo. Visi kartu mokinomės kaip suteikti pirmąją pagalbą bei kokiais telefono numeriais ją išsikvieti. Taip pat žiūrėjome vaizdinę medžiagą apie žiemos pavojus.

Nuotrauka02622014 metų sausio 30 dieną, Prienų „Revuonos" Pagrindinės mokyklos specialiojo ugdymo skyriaus 5-10 specialiosioms klasėms buvo pravesta mokomosios pamokėlės. Pamokėlę sudarė 2 dalys: „Sveikata ir fizinis aktyvumas" bei „Sveika mityba ir nutukimas". Pirmos pamokėlės dalie metu su mokiniais aptarėme fizinio aktyvumo naudą jų sveikatai, žiūrėjome vaizdinę medžiagą apie rytinę mankštą ir visi kartu ją atlikome. Taip pat kalbėjome apie pagrindines sporto šakas, kasdienines veiklas, kurios skatina judėjimą bei gerą savijautą.
Kita mokomosios pamokėlės dalis buvo skirta temai „Sveika mityba ir nutukimas", su mokiniais išsiaiškinome dėl kokių pagrindinių priežasčių ir kodėl pasireiškia nutukimas bei kokios jo pasekmės. Mokiniai atliko jiems skirtas užduotis, sprendė kryžiažodžius kaip pasirinkti sveiko maisto produktus.
Pamokėlės sveikatos temomis ne tik suteikia naujų žinių, bet ir paįvairina ugdymo procesą, skatina būti saugesniais, labiau rūpintis savo sveikata.