20221012 080624Spalio mėnesį Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 1b, 2 ir 4 klasių mokiniai su savo mokytojomis dalyvavo respublikiniame projekte „Olimpinis mėnuo 2022“. Projekto metu dalyviai buvo kviečiami gilinti fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, bendradarbiavimo ir emocinės sveikatos temų žinias. Kiekvienai projekto temai pažinti buvo skiriama po savaitę, kurios buvo integruojamos į fizinio ugdymo, pasaulio pažinimo pamokas bei aktyviąsias pertraukas. Kiekvieną savaitę vaikus lydėjo ir temas atitinkantys superherojai.

Ne tik pirmąją projekto savaitę, skirtą fiziniam aktyvumui, bet visą spalio mėnesį, mokiniai sportavo su superherojumi Ąžuolu Didžiuoju, olimpiete lengvaatlete Diana Zagainova, olimpiečiu kanojų irkluotoju Henrikas Žustautu, olimpiečiu slidininku Mantu Strolia, olimpiete lengvaatlete Irina Krakoviak–Tolstika, boksininku Tadu Tamašausku bei krepšininke Laura Juškaite. Didelį įspūdį vaikams paliko ir nuotoliniai susitikimai su Lietuvos sportininkais.
Antrąją savaitę, skirtą sveikai mitybai, sveikos mitybos pagrindų mokėsi ir patys gamino sveikus patiekalus kartu su superherojumi Amiu Kilniaširdžiu, kulinaru Gian Luca Demarco bei mitybos specialistu Artūru Sujeta.
Trečiąją savaitę, skirtą bendradarbiavimui, apie komandinio darbo bei pasitikėjimo vienas kitu svarbą vaikams pasakojo superherojė Luka Kibirkštis, keturvietės irkluotojai Aurimas Adomavičius, Dominykas Jančionis, Giedrius Bieliauskas, Žygimantas Gališanskis bei komandos treneris Kęstutis Keblys, tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė, merginų ledo ritulio „Hockey Stars“ komandos narės Gabija Griniūtė, Gertrūda Gliožaitytė, Greta Baubaitė, Jonė Vaičiukienė, vyrų futbolo klubo „Žalgiris“ nariai Saulius Mikoliūnas ir Edvinas Gertmonas bei vyrų krepšinio klubo „Rytas“ žaidėjai Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius.
Ketvirtą savaitę, skirtą emocinei sveikatai, kaip pažinti savo jausmus, nusiraminti, mąstyti pozityviai, būti emociškai atspariu ir kaip rūpintis savo emocine sveikata, mokiniai mokėsi su superheroje Una Superbičiule, psichologe Asta Jakoniene.
Mokiniai noriai įsitraukė į kiekvienai temai pritaikytus, specialistų ir mokytojų paruoštus užsiėmimus pamokų, pertraukų metu bei namuose. Žaidė įvairius temą atitinkančius žaidimus, mokėsi sekti savo fizinį aktyvumą, susipažino su sveiko maisto gamyba, kasdien vertino savo emocijas ir mokėsi jomis pasidalyti su savo klasės draugais, piešė superherojus bei įsitraukė į kitas organizuojamas veiklas. Pirmokai penktadieniais organizavo estafečių varžybas. Antrokai į nuotolinius susitikimus su sportininkais jungėsi iš Prienų rajono savivaldybės Kūno kultūros ir Sporto centro baseino. Plaukimo pamokų metu vaikai spėdavo dalyvauti ne tik vandens sporto užsiėmimuose, bet ir nuotoliniuose susitikimuose su olimpiečiais. Ketvirtokai dalyvavo 4-6 klasių tarpklasinėse kvadrato varžybose. Apie sveiką mitybą mokiniams aiškino ir užsiėmimus vedė sveikatos priežiūros specialistė Eglė Orechovienė. Visas mėnuo buvo kupinas aktyvios veiklos, judrių minučių skaičiavimo, žaidimų, aktyvaus poilsio. Sportas ir fizinis aktyvumas ne tik gerina sveikatingumą, ugdo fizinį raštingumą, tačiau taip pat padeda ugdyti daugelį pagrindinių žmogaus vertybinių nuostatų, formuoja charakterį, didina pasitikėjimą savimi ir suteikia džiaugsmą bei gerą nuotaiką.