4Baigėsi karantinas, baigėsi ir neįprasti mokslo metai. Tris mėnesius teko mokytis nuotoliniu būdų, su draugais ir mokytojais susitinkant tik virtualiai. Kai kuriems mokiniams tai tik mokslo metų paįvairinimas, bet dešimtos klasės mokiniams tai neįprasta mokslo metų pabaiga. Viena vertus, jiems pasisekė, kad buvo atleisti nuo Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo, nereikėjo nervintis prieš ir jaudintis laukiant rezultatų. Kita vertus, paskutiniai mėnesiai bendravimo su draugais, dalinimosi svajonėmis, planais, ruošimosi paskutinei šventei iš jų buvo atimti, tad ir atsisveikinimas buvo trumpas, organizuotas mokyklos kieme, dalyvaujant tik artimiausiems žmonėms ir daliai mokytojų.

O juk laida buvo neeilinė. Šioje laidoje buvo mokinių, kurie ne kartą garsino mokyklą įvairiuose rajono ir respublikos renginiuose, rūpinosi savo mokykla ir jos gerove. Danielius Aldakauskas dalyvavo ir pelnė apdovanojimus respublikinėse technologijų ir etnokultūros olimpiadose, buvo aktyvus rajoninių renginių dalyvis, mokyklos renginių iniciatorius, drabužių kolekcijų kūrėjas, įvairiausių idėjų generatorius ir įgyvendintojas. Iveta Šaviraitė, Dominykas Uleckas, Gabija Deleckytė, Meda Aldakauskaitė, Vytautė Radzevičiūtė taip pat ne kartą atstovavo mokyklai rajoniniuose konkursuose ir olimpiadose, buvo mokyklos renginių organizatoriai ir vedėjai. Išradingoji „Makaronų tiltų“ statytojų komanda nurungė visus rajone ir pasižymėjo kaip vieno iš gražiausių tiltų kūrėja konkurso etape Vilniuje. Deivydas Žilinskas ne kartą garsino mokyklos vardą įvairaus lygmens badmintono varžybose, Alina Banionytė varžėsi su rajono sportininkais, Lukas, Rokas, Gvidas, Saulius dalyvavo mokyklos gimtadienio bėgimuose. Jūratė ir Dominyka įdėjo daug kruopštaus darbo kuriant garsiuosius Senius besmegenius Prienų miesto aikštėje. Produktyviojo mokymo klasės mokiniai Daina, Paulina, Laima, Lina, Osvaldas ir kiti puikiai užsirekomendavo savo darbo vietose įvairiose rajono įstaigose ir organizacijose. Įgyti įgūdžiai nenuėjo veltui, jie įamžinti dovanoje mokyklai – suolelyje, kurį medžio darbų meistro Sauliaus Marcinkevičiaus padedamas pagamino Osvaldas Stulgys. Dešimtokai tikisi, kad ši dovana kartu su praėjusios laidos suoleliu taps Padėkos ir prisiminimų alėjos mokykloje pradžia. Tegu tai būna vieta, kur galima pasėdėti, pasvajoti, prisiminti ir padėkoti už tai, ką mokykla duoda kiekvienam savo bendruomenės nariui.
Mes, pasiliekantieji, galime svajoti ir planuoti darbus kitiems mokslo metams, o išeinantiems klasės auklėtojos Vidutė Kuzmauskienė, Edita Ramanauskienė ir Rasa Uleckienė linki kuo geriausios kloties įgyvendinant savo svajones ir žengiant pirmuosius žingsnius naujose mokyklose ar darbo vietose. Būkite drąsūs, tikėkite savimi ir savo svajonėmis. Gero skrydžio.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg