046Gegužės mėnesį Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos bendruomenė šventė mokyklos gimtadienį. Mūsų mokyklai jau 96 metai. Kiek čia svajota, džiaugtasi, išdykauta, mąstyta, spręsta, kurta, taisyta klaidų. 96 – tai ištisa istorija, kurią rašė čia mokęsi mokiniai, mokę mokytojai, kurią dabar rašome mes, šios mokyklos bendruomenė. Prienų „Revuonos" pagrindinė mokykla buvo statoma ir kuriama po truputį, todėl ir jos gimtadienį šventėme ne vieną dieną.

Visą savaitę istorijos mokytojos Irena Vincekienė ir Ramunė Batutienė vedė netradicines mūsų mokyklos istorijos pamokas Povilo Garmaus vardo muziejuje. Povilas Garmus – mūsų mokyklos įkūrėjas, jo garbei 2004 m. gegužės 7 d. buvo įkurtas mokyklos muziejus. Muziejaus dešimtmečio ir mokyklos 96-ojo gimtadienio proga š. m. gegužės 7 d. jau nuo ryto vyko renginiai. Jiezno gimnazijos, „Ąžuolo" progimnazijos ir „Revuonos" pagrindinės mokyklos ketvirtokai varžėsi žaisdami kvadratą. Vėliau miesto parke prasidėjo orientacinis bėgimas „Revuona – 2014". Dalyvavo 40 dalyvių, 10 komandų. Džiugu, kad viena komanda buvo ir mokytojų. Komandoms reikėjo rasti 5 punktus, kurie buvo įruošti mokytojų senjorų, tėvelių ir kitų bendruomenės narių gyvenamosiose vietose. Kiekviename punkte laukė staigmenos.
Gegužės 12 d. vyko mokyklos gimtadienio šventė, kurios metu buvo pagerbti mokyklą garsinantys mokiniai. Labai džiaugiamės sulaukę svečių. Mus pagerbė LR Seimo narys Andrius Palionis su patarėja Rasa Zdanevičiene. LR Seimo narys kartu su mokyklos direktore Ilona Balčiukyniene apdovanojo mokinius, kurie myli savo mokyklą ir ją garsina ne tik rajone, respublikoje, bet ir visame pasaulyje. Direktorė Ilona Balčiukynienė pasveikino visą mokyklos bendruomenę su gražia švente, padėkojo visiems, garsinantiems mokyklą gražiais ir prasmingais darbais. Visiems – ir mokytojams, ir mokiniams – būti stirpiems kaip medžiams, kurių jokios audros negali palaužti, palinkėjo LR Seimo narys Andrius Palionis. Gimtadienio šventę papuošė devintokų meninė literatūrinė kompozicija, šokis ir mergaičių ansamblio dainos. Vaikus ruošė mokytojos: Aušra Deltuvienė, Valė Gustaitienė ir Vytautė Kurtovienė. Šventės pabaigoje visų laukė du milžiniški tortai, kuriuos įteikė mūsų gerbiamas svečias Andrius Palionis.
Mokyklos gyvenimas – tai ne tik praeities, dabarties, bet ir ateities akimirkos. Mūsų gražūs darbai garsina mokyklą ne tik šiandien, jie įprasmins mūsų atminimą ir kitoms kartoms.

046.jpg 050.jpg 052.jpg 053.jpg 054.jpg 095.jpg 100.jpg 101.jpg 102.jpg 103.jpg 104.jpg