Šių metų balandžio 30 d. mokiniams buvo demonstruojamas sferinis kinas. Renginys organizuotas su tikslu skatinti jaunimą domėtis naujovėmis, įvairiais reiškiniais, kurie supa mus ir mūsų visatą, taip pat neatsilikti nuo sparčiai tobulėjančių technologijų visame pasaulyje. Taip pat norėjome netradiciniu mokomuoju būdu skleisti jaunimui naują supratimą apie mus supančias visatas, naujus atradimus ir suteikti galimybę visa tai išvysti kitomis akimis, padėti nusikelti į kitas planetas ir suvokti kaip viskas atrodo iš arti. Skaitmeninio kupolo vizualizacija- naujausiomis technologijomis pagrįsta ateitis. Su šios naujovės sistema atsiveria naujos galimybės ir neįmanoma tampa įmanoma. Šiuo metu skaitmeninis planetariumas vis labiau pripažinamas ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Praktika rodo, kad skaitmeninės įrangos pagalba nepajudėję iš vietos galime atsidurti kitoje atmosferoje. Tai suteikia žmonėms nuostabią galimybę per neilgą laiko tarpą patirti daug įspūdžių, sužinoti daug naujų dalykų ir gerai praleisti laiką. 3D patirtis gali pakeisti vizualinį ir fonetinį suvokimą.

Mokiniams buvo siūlomos kelios programos. Pradinių klasių mokiniai styebėjo pasaką ,,Kaip mėnulis į svečius pas saulę ėjo", o vyresnieji žiūrėjo filmą ,,Du stikliukai-nuostabusis teleskopas".

Pasakos ,,Kaip mėnulis į svečius pas saulę ėjo" siužetas sukurtas pagal Albanų liaudies pasaką. Ši sferinio šou programa pristato jauno mėnulio pasakų kelionę po zodiako ženklus saulės beieškant. Po vaizdingu ir spalvingu dangumi pagrindinio herojo laukia nuostabūs nuotykiai, kuriuose įvyks jo transformacija (t.y. mėnulio fazių pasikeitimai). Šis ryškus, įdomus, pažintinis filmas apie mėnulį ir 12 zodiako ženklų suteikė naują supratimą.
Filmas ,,Du stikliukai-nuostabusis teleskopas" – tai pasakojimas apie teleskopų atsiradimą ir tobulėjimą. Prieš 400 metų, pirmą kartą teleskopas atvėrė mūsų akims didelę ir pilną paslapčių visatą. Šiame filmuke mokiniai galėjo sužinoti apie teleskopus, jų okuliarus, reflektorius, galaktikas (pasigrožėti jų vaizdais), žvaigždes, Galilėjaus palydovus. Jame buvo pasakojama kaip anksčiau žmonės tikėjo, kad žemė yra galaktikos centras ir, kad viskas sukosi aplink ją, po to buvo manyta Koperniko , jog visatos centru buvo saulė, tačiau to neįrodė. Ir taip tęsiama ši istorija. Per visą kupolą besisukantys vaizdai, krintančios žvaigždės sudaro tikrovišką reginį. Filmui įgarsinti pasirinkti puikūs specialistai (aiškiai kalbanti aktorė- diktorė ir du maži vaikai).
Tikiuosi mokiniams filmai patiko ir visi puikiai praleido laiką.