Paauglystė – ne liga. Tai staigus posūkis gyvenimo kelyje, kada paaugliai sparčiai auga, todėl juos, ypač mergaites, dažnai kankina įvairiausi negalavimai, skausmai, jos blogai jaučiasi. Pradedama kažką slėpti nuo artimiausių žmonių. Sunku rasti bendrą kalbą su tėvais, namuose - maištas.
Jei šiuo metu pražiūrimi kokie nors sveikatos sutrikimai, ateityje jie gali virsti lėtinėmis ligomis.

Pakalbėti, kaip mergaitėms padėti susigaudyti šiame gyvenimo etape 2014 m. vasario mėn. 10 d. į Prienų „Revuonos" pagrindinę mokyklą buvo pakviesta lektorė Audronė Žaldarytė. Ji skaitė paskaita „Merginoms apie merginas". 8–10 klasių mergaitėms buvo priminta anatomija, kalbama apie emocijų protrūkius, kurie atsiranda išskiriamų hormonų įtakoje, kūno pokyčius, vykstančius tikrajame brendimo laikotarpyje. Lektorė pabrėžė, kaip šiame periode svarbus paslapčių saugojimas.
Visos mergaitės buvo supažindintos su asmens higiena, galimomis infekcinėmis ligomis. Paaiškinta kokias higienos priemones ir kada geriausia naudoti. Mergaitės gavo ir dovanėlių iš higienos produktų. Lektorė atkreipė dėmesį ir į jaunatvinių spuogų, kurie būdingi brendimo laikotarpyje, atsiradimo priežastis, paminėjo dantų valymo svarbą, atsakinėjo į pateiktus klausimus.
Nors šiuo metu jaunimas daug informacijos gauna iš aplinkos, interneto ir kitų šaltinių, bet gyvas lektorės žodis ir gyvenimiški pamokymai buvo išklausyti su susidomėjimu.