Mitybos specialistai rekomenduoja žiemą dažniau vartoti šiltą arba karštą maistą, valgyti produktus, kuriuose gausu angliavandenių. Teigiama, kad šaltuoju metų laiku vertėtų gerti mažiau kavos – mokslininkų teigimu, kofeinas skatina organizmą kaupti riebalus. Be to, rekomenduojama žiemą mažiau vartoti pieno produktų, nes dėl jų ima formuotis gleivės, kurios trukdo organizmui kovoti su virusais. Nereikėtų organizmo apsunkinti sunkiai virškinamu, greituoju maistu, neturinčiu pakankamai vertingų medžiagų ir vitaminų.

Stenkitės būti gryname ore, ypatingai ryte, kai pateka saulė – natūrali šviesa veikia organizmą kaip rytinis kavos puodelis ir padeda sutelkti jėgas.

Vaisiai – puikus energijos ir vitaminų šaltinis žiemą. Šaltuoju metų laiku valgykite kuo daugiau persimonų, granatų, spanguolių, įvairių oranžinių vaisų. Šie vaisiai yra žinomi dėl savo antibakterinių savybių, todėl puikiai tinka žiemą ir rudenį, kai siautėja įvairios peršalimo ligos, gripas. Jie taip pat greitina medžiagų apykaitą ir padeda tada, kai norime atsikratyti nepageidautinų kilogramų. Vitaminas C stiprina imuninę sistemą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Žiemą valgykite kuo daugiau grūdinių kultūrų, daržovių – moliūgų, pastarnokų, ropių, bulvių, brokolių. Šio tipo daržovės yra praturtintos vitaminu A ir C – tai sustiprina imuninę sistemą ir padeda išvengti peršalimo ligų. Visiems žinoma, kad žiemą niekas negali prilygti česnakui – jis nepamainomas  pajutus pirmuosius gripo simptomus ar esant gerklės infekcijai.

Ankštiniai augalai neretai yra vadinami idealiu maistu sveikatai gerinti. Jie neturi daug riebalų, juose yra gausu proteino, angliavandenių ir skaidulų. Ankštinius augalus patartina dėti į sriubas, troškinius arba naudoti salotose. Tai nepakeičiamas vitaminų šaltinis.