010logotipasŠiais mokslo metais mokykla pradėjo įgyvendinti Erasmus+ I pagrindinio veiksmo programos projektą „Mokausi mokyti kitaip “. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos lėšų, jam skirta 22.680,00 eurų dotacija.
Kodėl buvo rengiamas šis projektas? Pasikeitus Prienų “Revuonos” pagrindinės mokyklos struktūrai, mokytojai susidūrė su iššūkiu - ugdyti skirtingų poreikių ir gebėjimų bei pagal įvairias programas besimokančius mokinius. Projektą rengėme siekdami padėti mokytojams įgyti reikalingas žinias, įgūdžius bei kompetencijas, didinti mokyklos patrauklumą ir tobulinti ugdymo procesą. Įgyvendindami projektą sieksime šių tikslų:

1. Sudaryti sąlygas mokytojams įgyti žinias, įgūdžius ir kompetencijas, reikalingas pamokos kokybei gerinti bei sėkmingam įvairių ugdymo programų įgyvendinimui.
2. Supažindinti su tarptautinėmis inovacijomis švietimo srityje, siekiant išmokyti taikyti informatinį mąstymą, naujus mokymo metodus ir įrankius įvairių dalykų pamokose bei skatinti dalintis turima patirtimi.
3. Suteikti galimybę tobulinti užsienio kalbų mokėjimo kompetenciją ir plėsti įvairių kultūrų supratimą.
Dalyvaudami projekte Prienų “Revuonos” pagrindinės mokyklos mokytojai dalyvaus keturiuose mobilumuose:
• Freiburgo pedagoginio universiteto (Vokietijoje) organizuojamame tarptautiniame seminare apie tyrinėjimais grįsto mokymosi įgyvendinimą ir profesinių veiklų naudojimą ugdyme.
• Seminare „Inovatyvūs mokymosi metodai“ Graikijoje.
• Seminare “Menas kaip terapija: saviraiška ir meninis ugdymas specialiųjų poreikų vaikams”, kuris vyks Barselonoje (Ispanija)
• Maltoje vyksiančiuose anglų kalbos mokymo kursuose anglų kalbos mokytojams bei kitų dalykų specialistams.
Dalyvaudami seminaruose mokytojai susipažins su šiuolaikiniais mokymo metodais ir jų taikymo galimybėmis dirbant su įvairių poreikių mokiniais. Sužinos daugiau apie informacinių technologijų integravimą į ugdymo procesą, tyrimėjimais grįsto mokymo(si) metodo praktinį taikymą ir kt.. Pagilins teorines žinias ir susipažins bei išbandys tinkamus darbo su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais metodus. Grįžę iš seminarų projekto dalyviai pristatys savo patirtį dalykų mokytojų metodinių grupių pasitarimuose, pasidalins gauta medžiaga su mokyklos bendruomene. Seminaruose dalyvavę mokytojai pagerins savo užsienio kalbos bei bendravimo įgūdžius, susiras partnerių būsimiems projektams ir turės galimybę dalintis savo patirtimi.

010.jpg 20161116_141524.jpg 20161116_141543.jpg logotipas.jpg