AtliekosMūsų mokyklos 35 mokiniai bei keletas mokytojų, paraginti mokytojos Zitos Ferevičienės, šiemet sudalyvavo atliekų kultūros egzamine. Atliekų kultūros egzaminą organizavo UAB ,,VAATC“, o projektą globoja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija. Dalyvavo 2, 5a, 7a, 9a klasės mokiniai. Mokiniams sekėsi labai gerai. Ypač puikiai sekėsi antrokams, 5a kl. mokiniams Deimantei Mučekaitei, Dominykui Treigiui, Austėjai Belenavičiūtei, 6a kl. mokiniams Mortai Žuklytei, Agnei Janušauskaitei, Augustei Mažeikaitei, Tumui Žukauskui, Eitvydui Grybauskui, 9a kl. mokiniams Gabijai Matuizaitei bei Justinai Juozapavičiūtei.Visi dalyvavę mokiniai buvo apdovanoti Pažengusiojo arba Žinovo diplomais.

Dalį klausimų mokiniai gliaudė lyg riešutus – atsakė, kaip teisingai atsisveikinti su kalėdine egle, kur išmesti kartono dėžes ar nunešti nebetinkamus vartoti vaistus. Tačiau tik nedaugelis žinojo, kad, pavyzdžiui, šiuolaikiniai sąvartynai yra mažai taršūs.
„Egzamino tikslas – ne varžytuvės. Jis, pirmiausiai, yra priemonė kiekvienam pagilinti bei įsivertinti savo žinias – suprasti, kas jau nebekelia dvejonių, o kur yra erdvės tobulėti. Be kiekvieno iš mūsų žinių nebus nei tinkamo atliekų tvarkymo, nei Žaliosios ekonomikos.
ATLIEKŲ RŪŠIAVIMAS – TAI LENGVIAUSIAS BŪDAS ATSILYGINTI GAMTAI UŽ JOS DOSNUMĄ. PRISIDĖK PRIE STEBUKLO – RŪŠIUOK!!!