20210115 120046Mūsų mokykla atsiliepė į Europos Parlamento nario Broniaus Ropės organizuojamą respublikinį vaikų ir jaunimo konkursą „Kas man yra ekologija“. Konkurso tikslai – skatinti domėtis ekologija, ekologiška gamyba, aplinkos saugojimu, aplinkos taršos mažinimu, darnia žmogaus veikla su gamta ir aplinka, ugdyti ekologinį sąmoningumą, atsakingą gamtos išteklių ir maisto produktų vartojimą, sveikos mitybos įgūdžius, skatinti ekologiškų produktų vartojimą, prisidedant prie Europos Sąjungos Žaliojo kurso tikslų įgyvendinimo. Konkurso užduotis – sukurti kūrybinį darbą, kuris iliustruotų konkurso dalyvio požiūrį į ekologiją, atskleistų jo turimas šios srities žinias ir atsakytų į konkurso klausimą „Kas man yra ekologija“.

Šiame konkurse, paraginti mokytojos Zitos Ferevičienės dalyvavo keturi mūsų mokyklos mokiniai, tai 5a kl. mokinys Klaidas Klimavičius su darbu "Mylimiausias žaisliukas“, 5a kl. mokinė Iveta Baranauskaitė - "Dovana draugei“, 8a kl mokinė Milda Ferevčiūtė - "Gamta - mūsų namai“ ir 9a kl. mokinė Justina Juozapavičiūtė su darbu "Išsaugokime Žemę“. Šiame konkurse dalyvavo virš 500 dalyvių iš visos Lietuvos ir buvo atsiųsta failų įvairiais formatais daugiau nei 1200.
Labai džiugu, kad šiame konkurse, savo amžiaus grupėje, III vietos nugalėtoja tapo mūsų mokyklos mokinė Milda Ferevičiūtė su savo sukurtu eilėraščiu ir piešiniu "Gamta - mūsų namai“. Sveikiname ją.

1.jpg 2.jpg 20210115_120046.jpg IMG_20201203_114342.jpg