6Gegužės 11 dieną Kazlų Rūdoje vyko Lietuvos specialiosios olimpiados lengvosios atletikos čempionatas. Šiose sportinėse varžybose dalyvavo 20 komandų, atvykusių iš visos Lietuvos specialiųjų mokyklų, socialinės globos namų, centrų ir Specialiosios Olimpiados klubų. Prienų rajonui atstovavo Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo skyriaus lengvaatlečių komanda. Praėjusiais metais revuoniškiai parsivežė net dvylika apdovanojimų, tad ir šiemet į čempionatą vyko kovingai nusiteikę.

Iškilminga čempionato atidarymo ceremonija įvyko prie Kazlų Rūdos savivaldybės administracijos pastato. Čia gausiai susirinko gerai nusiteikę bei sportinio entuziazmo kupini respublikinio čempionato dalyviai. Sėkmingo starto ir gerų rezultatų, susirinkusiems sportininkams iš visos Lietuvos, linkėjo Kazlų Rūdos savivaldybės meras Vytautas Kanevičius, Lietuvos Specialiosios Olimpiados komiteto (LSOK) prezidentas Zenonas Misiūnas bei Kazlų Rūdos policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baranauskas. Lengvosios atletikos čempionato pradžia tapo simbolinio fakelo uždegimas bei Kazlų Rūdos specialiosios mokyklos atletų priesaika. Jaunieji atletai perskaitė Specialiosios Olimpiados priesaiką. Sudaryta jaunųjų atletų bei Kazlų Rūdos policijos komisariato policininkų komanda, nešina degančiu fakelu, bėgo Kazlų Rūdos miesto gatvėmis, skelbdami čempionato pradžią. Dalį trasos miestelio gatvėmis bėgo ir visi atletai, lydimi savo mokytojų bei trenerių. Visos lengvosios atletikos sportinės varžybos vyko moderniame Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos stadione.
Šiemet mūsų mokyklai atstovavo 7 atletai: Aleksevičius Kęstutis (8s klasė), Jancevičiūtė Laura (7s klasė), Jancevičiūtė Raminta (8s klasė), Aponas Karolis (7s klasė), Sadonis Saulius (9s klasė), Savickas Tautvydas (9s klasė) ir Šuvalskaitė Viktorija (10s klasė). Mūsų mokyklos atletai dalyvavo įvairiose rungtyse: 50 metrų bėgime, 100 metrų ir 200 metrų bėgime, kamuoliuko metime ir šuolyje į tolį.
Geriausiai sekėsi Kęstučiui Aleksevičiui, kuris 50 metrų bėgimo rungtyje buvo absoliutus čempionas savo amžiaus grupėje, o kamuoliuko metime iškovojo trečiąją vietą. Karolis Aponas, kamuoliuką nusviedęs 48 metrus, taip pat savo amžiaus grupėje tapo čempionu. Tautvydas Savickas kamuoliuko metimo rungtyje buvo antras, o 50 metrų bėgime užėmė trečią vietą. Saulius Sadonis 50 metrų bėgime užėmė pirmąją vietą savo amžiaus grupėje. Raminta Jancevičiūtė šuolyje į tolį savo amžiaus grupėje užėmė antrąją vietą, o Laura Jancevičiūtė savo amžiaus grupėje šuolyje į tolį užėmė trečiąją vietą. Viktorija Šuvalskaitė 200 metrų bėgime užėmė antrąją vietą savo amžiaus grupėje.
Visi mokiniai stengėsi iš visų jėgų ir tikėjosi pasiekti kuo geresnių rezultatų, kadangi labai nori padėti mokyklai ir šiais metais patekti į sportiškiausių mkokyklų penketuką. Siekti gerų rezultatų padėjo ir puikus oras. Belaukiant apdovanojimų, prapliupo smarki liūtis, bet tai nesugadino nuotaikos – sulaukėme apdovanojimų ir besidžiaugdami savo pasiekimais laimingi grįžome namo, pasiryžę kitais metais laimėti dar daugiau prizinių vietų.

4.jpg 5.jpg 6.jpg