Jau tapo tradicija kiekvieną pavasarį mokyklos mokytojams išvykti į kvalifikacijos kėlimo seminarus, organizuojamus kitose šalies ugdymo institucijose. Renkamės inovatyvias, efektyviai dirbančias mokyklas, nes norime susipažinti su kasdiene jų veikla, mokymo erdvių įrengimu ir tuo pačiu pasisemti idėjų, pasitikrinti bei tobulinti ateityje savo veiklą.
Šį kartą, 2014 m. birželio 10 d., 19 mokytojų vykome į seminarą "BMT modelio taikymas Kauno rajono Lapių pagrindinėje mokykloje". Seminarą vedė mokyklos direktorė Vaida Trofimišinienė. Lektorės gyvas bendravimas, vaizdingas kalbėjimo stilius sužavėjo visus dalyvius. Ypač buvo įdomu sužinoti apie mokyklos bendruomenės prisiimtus įvairius susitarimus, kurie lengvina kasdienį gyvenimą, padeda ne tik spręsti kartais kylančius konfliktus, bet ir įtvirtinti visiems priimtinas moralines vertybes, elgesio normas. Pasigėrėjimą kėlė mokomųjų erdvių estetiškumas, eksponuojamų darbų, kuriuos sukūrė mokiniai ir mokytojai, meniškumas, tai, kad prabėgęs dešimtmetis nuo mokyklos atidarymo pasižymi nuolatiniu siekiu gerinti ir gražinti savo aplinką, kurti naujas tradicijas, pvz. dailės mokytojų tapybos darbų galerijos kūrimas.

Iš Lapių pagrindinės mokyklos išvykome pakilios nuotaikos ir norėdami dar turiningiau išnaudoti savo kvalifikacijos kėlimo dieną apsilankėme Kauno Tito Mačiulio vardo jaunimo mokykloje. Kadangi mūsų "Revuona" jau trečius metus turės jaunimo klases, buvo naudinga susipažinti su giminingo tipo institucijos veikla. Kauno mokykla turi daug patalpų ir kolektyvas labai stengiasi jas pagražinti, atnaujinti. Susipažinome su įvairių kabinetų įranga. Maloniai nustebino tai, kad mokykla turi turtingą IKT bazę, siūlo jaunimui įvairių neformalaus ugdymo būrelių, prie arbatos puodelio su mokyklos pedagogais pasidalijome mintimis apie darbo su jaunimo klasių mokiniais problemas, pasiekimus ir planus ateičiai.
Savo kelionę užbaigėme apžiūrėdami dar daugelio išvykos dalyvių nematytą Kadagių slėnį. Puikus oras, nuostabus gamtovaizdis, labai patogūs takeliai, suoleliai poilsiui paliko tikrai