×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2014-2015/2015-edukacine-kaune

IMG 4662Balandžio 30 dieną nuo ankstyvo ryto 5-10 specialiųjų klasių mokiniai, lydimi auklėtojos Dalios Pyragienės, mokytojų Vidos Petrulionienės ir Ingos Kuzminskienės vyko į mokomąją ekskursiją Kaune. Kelionės tikslas – apsilankyti Lietuvos aviacijos muziejuje ir Tado Ivanausko zoologijos muziejuje ir susipažinti su Lietuvos aviacijos istorija bei pagilinti žinias apie gyvąją gamtą.

Daugiau kaip 20 tūkstančių eksponatų turintis Lietuvos aviacijos muziejus sudomino mokinius skraidymo aparatų įvairove, istorinėmis nuotraukomis ir įvairiais lėktuvų modeliais. Berniukus ypač domino eksponuojami kariniai naikintuvai ir sportiniai lėktuvai. Stovėdami šalia natūralaus dydžio legendinės „Lituanicos" kopijos, mokiniai išgirdo istorinių lakūnų S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą istoriją. Ekskursijos vadovas suteikė galimybę ne tik pažiūrėti į lėktuvus, bet ir pasėdėti lėktuvų ir sraigtasparnių kabinose. Visi norintieji išmėgino savo jėgas pilotuodami virtualų orlaivį - naudodamiesi skraidymo imitatoriumi galėjo kilti, skristi ir leistis virtualioje padangėje.
Tado Ivanausko muziejus – vienintelis zoologijos muziejus Baltijos šalyse – įkurtas 1919 metais. Tai vienas seniausių muziejų Lietuvoje. Visa muziejaus istorija ir veikla glaudžiai susijusi su Lietuvos mokslo raida ir profesoriumi Tadu Ivanausku. Šiandien muziejaus ekspozicijoje – apie 15000 gyvūnų eksponatų. Mokinius ypatingai sudomino egzotiški gyvūnai: ryklys, rajos, ropliai, varliagyviai ir į Tarptautinę Raudonąją knygą įtraukti nykstantys žinduoliai. Vaikai noriai fotografavosi prie stumbro, liūto, pitono, orangutango iškamšų, domėjosi eksponatų gamybą ir vis taikėsi juos paliesti ranka...
Į mokyklą mokiniai grįžo praturtėję naujomis žiniomis apie Lietuvos aviaciją, iš arčiau susipažinę su gyvūnų įvairove, jų apsauga ir patyrę daug malonių ir įsimintinų akimirkų.