IMG 4584Gruodžio 19 dieną specialiojo ugdymo skyriuje apsigyveno kalėdinė dvasia – netradicinės ugdymo dienos metu mokiniai, padedami mokytojų ir padėjėjų, ruošėsi gražiausiai metų šventei. Skyriaus mažieji - 1-4 lavinamosios klasės mokinukai susipažino su Kalėdų papročiais ir gamino šventinio stalo puošmeną – eglutę. Vyresnieji lavinamųjų klasių mokiniai kūrė kalėdines dekoracijas, vėrė girliandą ir gamino atvirukus. Socialinių įgūdžių ugdymo klasėje buvo gaminami margaspalviai naminiai saldainiai, o 5-7 specialiojoje klasėje mokiniai kūrė kolektyvinį darbą „Naujametinė naktis". 8-10 specialiojoje klasėje buvo kuriama saldi dovanėlė Kalėdoms – karamelizuotas obuolys su riešutais ir šokoladu.


Taip šventiškai, kūrybingai ir smagiai padirbėję visi susirinko į bendrą renginį – kalėdinį spektaklį „Kaip mergaitė saulės ieškojo". Pavaduotoja ugdymui K. Belenavičienė ir mokytoja I. Kuzminskienė pasistengė, kad šis nedidelis kalėdinis spektaklis sujungtų skirtingų negalių turinčius jaunuosius aktorius, kurių dainos ir sukurti personažai padėjo pasakos mergaitei sušildyti save ir pasaulį. Vaikai suprato, kad tik dovanojant vieni kitiems gerumą, meilę ir kantrybę galima surasti stebuklingą kalvį, nukalantį saulę, kurios dažnai pritrūksta namuose. Mokyklos direktorė I. Balčiukynienė pasveikino skyriaus mokinius ir jų tėvelius su artėjančiomis šventėmis ir pradžiugino visus įteikdama rėmėjų – „Senukų" prekybos centro – kalėdines dovanėles vaikams.

CAM00081.jpg CAM00099.jpg CAM00130.jpg CAM00132.jpg CAM00149.jpg IMG_4577.JPG IMG_4579.JPG IMG_4581.JPG IMG_4583.JPG IMG_4584.JPG