IMG 7789Nors iki mokyklos baigimo liko mažiau kaip 60 dienų, dešimtokai panoro padėkoti savo mokytojams, tėvams, draugams, todėl suorganizavo visiems nuostabią šventę. Šventę mokiniai pradėjo menine poetine kompozicija pagal Kahlilio Džibrano „Pranašą".
„Kaipgi išvykti man ramiam ir be liūdesio? Ne, tik žaizdota dvasia aš paliksiu šį uostą. Per daug savo dvasios dalelių išbarsčiau aš čia...", – dešimtokai kalbėjo apie būtinybę palikti tai, kas jiems brangu, prie ko jau buvo pripratę, tačiau juk pasaulio erdvės taip vilioja. Meninėje poetinėje kompozicijoje buvo sakomi išmintingi žodžiai apie darbą, meilę, mokytojus, vaikus it tėvus. Išmintingomis mintimis dalinosi mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, buvusi pradinių klasių mokytoja Aušra Kazlauskienė, tėveliai ir klasės vadovės Aušra Deltuvienė ir Tatjana Mačiulienė.

Dešimtokai teisę valdyti uostą perdavė devintokams, parodžiusiems žaismingą meninę kompoziciją apie svajonių salą, kurioje ne tik galima patirti nuotykių, bet ir suvokti svarbias gyvenimo tiesas. Devintokai dešimtokams padovanojo stilizuotus laivus, kurių burės simbolizavo kalendoriaus lapelius.
Šventės kulminacija buvo jau mokyklos tradicija tapęs spektaklis. Šiais metais dešimtokai žiūrovus pradžiugino pagal A. Liobytės pjesę pastatytu spektakliu „Kuršiukas". Spektaklį padėjo ruošti mokytojos Aušra Deltuvienė ir Vytautė Kurtovienė. Vaikai nustebino puikia vaidyba.
Nors šventė buvo labai linksma, bet kirbėjo ir liūdna mintis – dešimtokai jau netrukus tikrai paliks „Revuonos" uostą. Linkime jiems sėkmės!

IMG_7789.JPG IMG_7799.JPG IMG_7849.JPG IMG_7874.JPG IMG_7884.JPG IMG_7906.JPG IMG_7928.JPG IMG_7956.JPG IMG_7983.JPG IMG_8015.JPG