Spausdinti

IMG 10632021 m. lapkričio 18 d. Lapių pagrindinėje mokykloje vyko vienuoliktasis respublikinis mokinių tapybos darbų konkursas ,,Rudens natiurmortas 2021“. Konkursą organizavo Kauno r. Lapių pagrindinė mokykla ir Kauno rajono švietimo centras, sumanytoja ir iniciatorė, dailės ir technologijų mokytoja ekspertė Dalia Audėjaitienė. Konkurso globėjas – A. Makūnienės labdaros ir paramos fondas, socialinis rėmėjas – Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetas.

Mokiniai, atsižvelgiant į jų amžių, per tris valandas turėjo nutapyti jų grupei skirtą natiurmortą su galimybe laisvai pasirinkti tapybos techniką. Mokytojai, atlydėję savo mokinius į konkursą, taip pat neliko be veiklos – jie dalyvavo metodinėje veikloje, kurios metu ne tik tapė natiurmortus, bet ir diskutavo apie tai, kaip įdomiai ir kūrybiškai mokyti mokinius tapybos pagrindų. Tarp 60 dalyvių iš 21 Lietuvos mokyklos konkurse dalyvavo ir Prienų ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinės: septintokė Morta Žuklytė, aštuntokė Darija Kuzmickaitė ir devintokė Milda Ferevičiūtė. Pasibaigus konkursui mergaitės džiaugėsi nauja patirtimi, galimybe kūrybinėje aplinkoje tapyti natiurmortą, sutikti bendraminčių. Mokines ugdo ir konkurse dalyvauti paskatino dailės mokytoja metodininkė Aušra Deltuvienė.
Jaunųjų dailininkų darbus vertinimo komisija, kurios pirmininkas buvo mūsų kraštietis, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dėstytojas, tapytojas Petras Lincevičius. Sveikiname mūsų mokyklos mokinę Dariją Kuzmickaitę, laimėjusią II vietą, 7–8 kl. grupėje. Džiaugiamės mokinių noru semtis naujų žinių bei tobulėti įvairiaspalviame dailės pasaulyje.