Spausdinti

1Lapkričio 22-26 d. anglų kalbos mokytoja Rita Markovskaja dalyvavo tarptautiniuose mokymuose Danijoje, Ishoy mieste „Mobility Taster for Inclusion Organisations – focus on ESC Volunteering“ kuriuose buvo akcentuojama savanorystės ir įtraukties svarba.
Dalyviai iš Lietuvos, Turkijos, Kroatijos, Vokietijos, Sakartvelo, Belgijos, Vengrijos, Graikijos ir Portugalijos buvo supažindinti su savanorystės ar solidarumo projektų svarba bei rengimu. Mokymai buvo skirti šios srities naujokams susipažinti bei sugebėti vykdyti tokio tipo projektinę veiklą. Didelis dėmesys skirtas jaunimui turinčiam mažesnes galimybes įtraukčiai, gyvenimo kokybei gerinti. Kalbėta apie neįgalaus jaunimo, turinčio socialinių ir ekonominių sunkumų bei spec. poreikių įtrauktį ir darbą su jais. Mokymai buvo pritaikyti neįgaliems asmenims, todėl dalyvavo viena neįgali dalyvė, kuriai Lietuvos komandos narys Justinas padovanojo Šiaulių neįgaliųjų draugijos narių megztas kojines.

Mokymų metu buvo taikomi įvairūs metodai: darbas komandoje, simuliacijos pratimai, refleksijos, filmo peržiūra ir aptarimas ir t. .t. Dalyvius mokė ir suteikė pagalbą profesionalūs dėstytojai: „Salto-youth“ padalinio atstovas Tony Geudens ( Belgija) ir mokytojai Alenka Oblakova (Slovėnija) ir Bob Mc Dougal (D. Britanija). Ačiū organizatoriams bei dalyviams už puikiai praleistą laiką bei naudingus patarimus projektų valdymo srityje.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg