VestaŠių metų gruodžio 17 d.vyko Prienų rajono mokinių Justino Marcinkevičiaus poezijos vertimų skaitymai „ Persodintas į kitą kalbą, nenuvysta poezijos žiedas“ nuotoliniu būdu. Renginys skirtas mūsų kraštiečio J. Marcinkevičiaus metams paminėti (jam šiemet būtų sukakę 90 metų).
Prieš skaitymus Prienų J. Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė skaitė pranešimą. Buvo papasakota kaip Prienų bibliotekai suteiktas J. Marcinkevičiaus vardas. Skaitymų dalyviai buvo pakviesti į J. Marcinkevičiaus knygų, išverstų į įvairias kalbas parodą. Pranešimas buvo papildytas vaizdine medžiaga.

Prienų ‘Revuonos mokyklai atstovavo 9b klasės mokinė Vesta Tučinaitė. Ji skaitė eilėraštį “Vaikų žemė” anglų kalba. Ją paruošė mokyklos anglų kalbos mokytoja metodininkė Rita Markovskaja.
Iš viso pasirodė 19 mokinių iš Prienų Išlaužo, Pakuonio ir Šilavoto mokyklų, o t.p. ir Veiverių gimnazijos. Lietuvių, anglų ir rusų kalbomis skambėjo eilėraščiai: “Tai gražiai mane augino”, “Autoanalizė”, “Rytas”, “Toks vakaras”, “Rugpjūtis”, “Pusto” ir kiti.
Visi dalyviai apdovanoti Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus padėkos raštais.