Spausdinti

1Spalio 8 dieną Prienų "Revuonos“ pagrindinės mokyklos 6a ir 6b klasių mokiniai mokėsi netradiciniu būdu. Saulėtą rytą su daina iškeliavome į pažintinę-edukacinę išvyką ,,Senojo Kauno istorija“. Pirmoji stotelė – S. Dariaus ir S. Girėno aeordromas Aleksote. Tai vienas iš seniausių veikiančių aerodromų Lietuvoje su gilia istorija ir lėktuvų modelių ekspozicija. Čia mus pasitiko gidas, kuris atskleidė paslaptį “Kodėl skrenda lėktuvai?“ Pažintinės ekskursijos metu, galėjome ne tik pamatyti muziejuje esančius eksponatus, bet ir išgirsti įdomius pasakojimus apie juos, sužinoti įvairių istorinių faktų, o pabaigoje laukė staigmena - skrydžio imituoklis, kuris suteikė galimybę kiekvienam pasijusti pilotu.
Kupini įspūdžių sėdome į autobusą ir atvykome į Kauno IX fortą.

Apžvalginės ekskursijos metu susipažinome su skirtingais IX forto istorijos laikotarpiais: Kauno tvirtovės istorija, su IX forto statybomis, ginkluote, kitais Kauno tvirtovės fortais, Vokietijos ir Rusijos kariuomenėmis I pasaulinio karo metu. Apsilankėme tarpukario Lietuvos laikotarpiu IX forte veikusio Kauno sunkiųjų darbų kalėjimo skyriaus kalinių kamerose, karceriuose, pasimatymų kambaryje. Tačiau įdomiausia buvo antroji edukacija "Jaunieji žvalgai”. Mokiniams prireikė ir istorijos, ir geografijos, ir fizinio ugdymo žinių bei gebėjimų. Susiskirstę komandomis gavome užduotis, ieškojome atsakymų IX Forte, bėgome galerija, ieškojome rakto nuo išėjimo ir tik įveikę visas kliūtis atsirakinome išėjimą ir grožėjomės miesto vaizdais aukščiausioje forto vietoje.
Atvykę į Kadagių slėnį vaikštinėjome ant skardžio krašto 2010 m. įrengtu 1,3 km pažintiniu pėsčiųjų taku, nuo kurio atsiveria išplatėjusio Nemuno, Dabintos salos panorama ir kerinčios atodangos. 2016 m. Kadagių slėnio takas pripažintas gražiausiu Lietuvoje.

1.jpg 2.jpg 3.jpg