received 2735619696453197Balandžio 12 d. dešimt Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinių vyko į pirmą kartą Pakuonio pagrindinėje mokykloje organizuotą raiškaus skaitymo šventę „Skambėk, lietuviškas žodi”, skirtą Pakuonio mokyklos 200 metų jubiliejui. Raiškaus skaitymo šventėje dalyvavo priešmokyklinės grupės mokinukai Paulina Sirusaitė ir Smiltė Vaitkevičiūtė, 1 klasės mokiniai Edvinas Mickevičius ir Urtė Žilvytė (mokinius parengė logopedė L. Pabarčienė ir mokytoja D. Jonikienė), 5s klasės mokinė Gintarė Seikauskaitė (mokytoja V. Petrulionienė), 8s kl. mokinė Rimgailė Karpauskaitė ir 10s klasės mokinė Laura Jancevičiūtė (mokytoja I. Kuzminskienė), socialinių įgūdžių ugdymo klasės mokinės: Raminta Jancevičiūtė, Evelina Jancevičiūtė ir Rugilė Žilinskaitė (mokytoja A. Grižaitė).

Atvykusius konkurso dalyvius pasitiko ir sėkmės palinkėjo Pakuonio pagrindinės mokyklos direktorė A. Vaicekauskienė ir skambiomis dainomis pasveikino Pakuonio pagrindinės mokyklos mokinukai.
Suskirstyti į tris grupes, nugalėję jaudulį ir baimę šventės dalyviai deklamavo lietuvių poetų eilėraščius, sekė ar inscenizavo pasakas, vyresnieji skaitė prozos kūrinių ištraukas. Daug gražių posmų vaikai skyrė Lietuvai, Mamai, gimtajai kalbai. Buvo įdomu klausytis. Skaitovai džiugino gebėjimu klausytojui perteikti meninio teksto mintį, gebėjimu bendrauti su klausytoju taisyklinga, raiškia ir įtaigia kalba.
Trumpa atokvėpio minutėlė belaukiant komisijos rezultatų neprailgo: mokiniai aplankė Pakuonio mokyklos gražiausias erdves, išgirdo įdomias istorijas apie mokyklos muziejaus eksponatus, vaišinosi garuojančia arbata ir skaniais sausainiais.
Vertinimo komisijos rezultatai nudžiugino mūsų mokyklos skaitovus – laureatais tapo net trys „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai:
Paulina Sirusaitė, priešmokyklinio ugdymo klasė (logopedė L. Pabarčienė, mokytoja D. Jonikienė);
Gintarė Seikauskaitė 5s klasė (mokytoja V. Petrulionienė);
Rimgailė Karpauskaitė 8s klasė (mokytoja I. Kuzminskienė).
Laureatams buvo suteikta galimybė dar kartą padeklamuoti savo eilėraščius visiems konkurso dalyviams ir juos lydintiems mokytojams Pakuonio pagrindinės mokyklos aktų salėje. Šventės organizatoriai padėkojo dailiojo skaitymo dalyviams už dalyvavimą, o mokytojams - už mokinių paruošimą konkursui. Konkurso laureatai buvo apdovanoti laureatų diplomais, kiekvienas šventės dalyvis - garbės raštu ir atminimo dovanėlėmis, o skaitovus parengusiems mokytojams buvo įteikti Prienų rajono savivaldybės padėkos raštai.
Džiaugiamės, kad dalyvavimas šventėje-konkurse „Skambėk, lietuviškas žodi" – daugeliui dalyvių nauja ir neįkainojama patirtis bei galimybė toliau tobulinti dailiojo skaitymo įgūdžius.

20190412_103056.jpg Screenshot_20190416-143340_Messenger-2.jpg received_2735619696453197.jpg received_312602332750213.jpg received_391495098351932.jpg