Spausdinti

DSC 8381Miuziklas „Ronja – plėšiko duktė“, parašytas pagal A.Lindgren romaną, yra jau trečiasis kompozitorės Indros Mažuikaitės ir Kristinos Belenavičienės bendras kūrinys scenai. Kadangi kūrinio apimtis didelė, dramos būrelio vadovei Kristinai Belenavičienei teko suburti nemažą komandą ir plušėti beveik metus laiko, kad šis muzikinis spektaklis išvystų sceną.
Miuziklui parengti buvo suburta 8 mokyklos darbuotojų ir 15 mokinių kūrybinė komanda. Mokinius dainų mokė ir fonogramomis rūpinosi muzikos mokytoja metodininkė Ramunė Liutvynskienė. Labai smagu, kad šiais metais prie miuziklo komandą papildė dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rasa Uleckienė. Jos vadovaujamos dizaino studijos „Modus“ sukurta odinė kolekcija labai pagyvino vaizdą ir padėjo sukurti pašėlusią nuotaiką. Rekvizitą spektakliui gamino, rūbus siuvo Asta Milinskienė, mokiniai vadovaujami technologijų mokytojos metodininkės Vilmos Glaveckienės išdrožė šaukštus, o keramikos būrelio vaikai su mokytojo Vido Radzevičiaus pagalba pagamino molinius bliūdelius ir indą plėšikų košei. Net 4 šokių kompozicijas miuziklui kūrė sukūrė gydomosios kūno kultūros mokytoja Gintarė Andriukevičiūtė. Į miuziklo rengimą aktyviai įsitraukė ir mokyklos admininstracija. Mokyklos direktorė teikė įvairiapusę pagalbą, paramą, stebėjo repeticijas, tarpininkavo su Kultūros ir laisvalaikio centru dėl salės ir repeticijų grafiko. Specialioji pedagogė metodininkė Inga Kuzminskienė talkino rašant bei koreguojant tekstą, priimant režisūrinius sprendimus, repetuojant įvairias scenas.


Miuziklo premjera įvyko balandžio 4 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centro didžiojoje salėje. Kaip smagu buvo matyti pilną salę žiūrovų. Spektaklyje žiūrovai matė dvi kariaujančias plėšikų gaujas, kurias sutaikė jų vaikai. Kūrinyje persipynė draugystė ir pyktis, kerštas ir pasiaukojimas. Laimei, nugalėjo taika. Miuzikle nemažai komiškų scenų, kurios tikrai neleido žiūrovams nuobodžiauti. Spektaklio dainos ir šokiai padėjo atskleisti ne tik siužeto vingius, bet ir veikėjų charakterius.
Miuziklas „Ronja plėšiko duktė” – puikus dar vienas bendradarbiavimo pavyzdys, kurio rezultatas džiugino ne tik žiūrovus, bet ir kiekvieną kūrybinės komandos narį. Dar kartą padėkoti miuziklo kūrybinei grupei už susitelkimą, aktyvumą, idėjas ir jų „spindinčias akis”, šį kartą norisi J.V.Getės žodžiais: „Didelį džiaugsmą galima iškovoti tik dideliu darbu“.

DSC_8326.JPG DSC_8347.JPG DSC_8381.JPG DSC_8385.JPG DSC_8410.JPG DSC_8463.JPG DSC_8483.JPG DSC_8498.JPG DSC_8506.JPG DSC_8581.JPG