Spausdinti

12Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai dalyvavo tarptautiniuose anglų kalbos konkursuose “Kengūra“ ir „Kings“ , o t.p. „Olimpys“ on –line konkurse. Jų anglų kalbos mokytoja – Rita Markovskaja.

Į „Kings“ konkurso finalą pateko 11 mokinių. Geriausiai iš jų pasirodė 4 klasės mokiniai: Eimantas Prūsaitis, surinkęs 84 balus iš 100 ir Augustė su 80 balų. „ Olimpys“ konkurse Eimantas Prūsaitis pelnė I laipsnio diplomą, II laipsnio diplomai atiteko:

4 klasės mokiniams Augustei Mažeikaitei ir Simui Aleksynui, o t.p 3 klasės mokiniams: Dominykui Treigiui, Miglei Žukauskaitei, Gabijai Peckutei ir Evai Egidijai Vitkauskaitei.
III laisnio diplomai – antrokų rankose. Tai – Jokūbas Bujavičius, Kevin Kuzmin, Gabrielius Žvaliauskas ir Joris Tarulis.
Džiugu, kad „Olimpys“ finale dalyvavo ir IX klasės spec. poreikių klasės mokinys S.A., kuris surinko 44 balus iš 100. Šis mokinys buvo 2018 m. Jaunimo mainų dalyvis Maltoje.
Dėl intensyvios projektinės veiklos ir atvykusių projekto "Kurdami, bendraudami, mes džiaugiamės savo įvairove” dalyvių iš užsienio, „Revuonos“ mokyklos mokiniai neturėjo galimybės vykti „Revuonos“ autobusu į „Kings‘ konkurso finalą. Pagelbėjo Prienų Kultūros ir sporto centras. Labai maloniaI aptarnavo vairuotojas Vidas.
Po „Kings‘ olimpiados finalo mokytoja Rita Markovskaja, turinti gidės sertifikatą vedė ekskursija Kauno Laisvės alėjoje. Mokiniai pamatė 2018 m. birželį rasto lobio (XVI a.) vietą, išgirdo pasakojimą apie Augustą Žygimantą, lankėsi vienoje iš seniausių Kauno vaistinių, grožėjosi Kauno centrinio pašto interjeru, klausėsi pasakojimo apie R. Kalantos žygdarbį ir apžiūrėjo jam sukurtą monumentą. Apie svarbiausius Vytauto Didžiojo nuveiktus darbus mokiniai išgirdo prie Vytauto paminklo netoli Kauno savivaldybės. Buvo aplankytas Karo muziejaus kiemelis.