Spausdinti

Kovo 14 dieną ketvirtos klasės mokiniai Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje dalyvavo literatūros edukacijoje ,,Skaitau ir kuriu“. Edukacijos tikslas – lavinant literatūrinius įgūdžius, suteikti vaikams galimybę dalyvauti šiuolaikiškose, įkvepiančiose veiklose, patirti sėkmę, kūrybos bei skaitymo džiaugsmą, motyvuoti vaikus būti kūrybiškus.

Bibliotekos metodistė Dalia Bredelienė ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Eglė Uleckienė mokė vaikus kūrybiškai interpretuoti tekstus, juos giliau suvokti, naujai pažvelgti į kūrinio veikėją. Mokiniai, dirbdami porose ir grupelėse,tekste ieškojo veikėjų, mokėsi juos apibūdinti .Vaikai galėjo save sutapatinti su skaitytų kūrinių personažais, perteikti sukeltus vaizdinius kuriant portretą iš vaisių. Vėliau savo sukurtą portretą apibūdino žodžiu.
Mokiniai naudingai ir smagiai praleido laiką. Edukacijos metu kiekvienas vaikas turėjo galimybę ne tik dalyvauti įdomiose veiklose, bet ir kurti, patirti pažinimo sėkmę.