849 11064 zoomed dsc 0415 1Gruodžio 1 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko Prienų rajono mokinių kūrybos almanacho šešioliktosios knygos „Prienų krašto vyturiai“ pristatymas.
Šventėje kartu su savo mokytojomis ir tėveliais dalyvavo ir mūsų mokyklos jaunieji kūrėjai: ketvirtokės Goda Juozapavičiūtė, Agnė Janušauskaitė, Augustė Mažeikaitė, Morta Žuklytė ir jas ruošusi mokytoja Virginija Abramavičienė.

Knygos pristatyme taip pat dalyvavo devintokė Vytautė Radzevičiūtė ir jos lietuvių kalbos mokytoja Vidutė Kuzmauskienė . Skaitydami knygelę džiaugiamės šių mokinių 2016-2018 metais sukurta kūryba. Smagu, kad daugelis spalvingų knygelės iliustracijų taip pat atliktos dabartinių ir buvusių ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinių rankomis. Iliustracijas piešė aštuntos klasės mokinė Didla Supria Radiant ir buvę mūsų mokyklos mokiniai Miglė Stuokutė, Agnė Stravinskaitė ir Arijus Jurevičius, šiuo metu studijuojantis Vilniaus dailės akademijoje. Mokinius ruošė dailės mokytoja Aušra Deltuvienė. Džiaugiamės, kad į mokinių darbų vertinimo komisiją buvo įtraukta ir mūsų mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Vytautė Kurtovienė.
Į namus jaunieji kūrėjai grįžo nešini knygelėmis „Prienų krašto vyturiai“, kuriose galima rasti pirmuosius vaikų kūrybinius bandymus. Mokinius lydėjo gera nuotaika, kurią sukūrė dainų autoriai ir atlikėjai Gytis Ambrazevičius ir Andrius Zalieska-Zala.

849_11064_zoomed_dsc_0415-1.jpg IMG_5740.JPG