IMG 3927Šiais metais Švietimo ministerija mokiniams pavežėti nupirko 157 geltonuosius autobusiukus. 1000 geltonasis autobusiukas atvažiavo į Prienų „Revuonos“ pagrindinę mokyklą. Rugpjūčio 30 d. Vilniaus Katedros aikštėje vyko iškilminga autobusiukų perdavimo savivaldybėms ceremonija.
Visa Katedros aikštė geltonavo nuo daugybės autobusiukų, o 1000 autobusiukas, papuoštas daugybe balionų, puikavosi centre, ant pakylos.

Šventę pradėjo VRM reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Padėkos žodį tarė ir patys svarbiausi – būsimi geltonojo autobusiuko keleiviai – mūsų mokyklos 5 klasės mokiniai, kurie kalbėjo apie nesibaigiančią vaikų kelionę į viltį, svajonę. Simboliška, kad šis 1000 autobusiukas teko mokyklai, kuri savo kelionę pradėjo prieš 100 metų. Šis autobusiukas puiki dovana visiems mūsų mokyklos mokinukams, besimokantiems ir bendrojo, ir specialiojo skyriasu klasėse. Vaikai ne tik galės saugiai važiuoti į mokyklą ir iš jos, bet ir vykti į pažintines, edukacines keliones. Kad kelionės būtų saugios ir palaimintos, visi autobusiukai buvo pašventinti.
Kartu su mokiniais autobusiuku džiaugėsi Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Tarybos narė Aušra Deltuvienė, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.

IMG_3927.JPG IMG_3973.JPG IMG_4032.JPG IMG_4040.JPG