IMG 5167Spalio 26 dieną Krašto pažinimo būrelio mokiniai kartu su būrelio vadove Virginija Abramavičiene ir Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centro Prienuose administratore Loreta Šaltiene lankėsi Birštone ir Nemajūnuose.
L.Šaltienė papasakojo, kad kadaise Birštone stovėjo kunigaikščio Vytauto pilis. Sakoma, kad pilyje po medžioklės ilsėdavosi didysis Lietuvos kunigaikštis Vytautas. Pilyje lankydavosi ir kiti kunigaikščiai bei didikai, kurie atvykdavę į medžioklę. Mokiniai, skaičiuodami laiptelius, ėmė kopti ant vieno iš aukščiausių Lietuvoje piliakalnių. Ir tikrai buvo verta, nes užkopus ant kalno atsivėrė nuostabus Nemuno vingio vaizdas , kurį galima pamatyti tik iš viršaus. Nusileidę nuo piliakalnio ir Geltonojoje biuvetėje paskanavę mineralinio vandens, pasukome link Nemajūnų.

Nemajūnų Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčia yra vienintelis medinės neogotikos liaudies meistrų kūrinys Lietuvoje. Bažnyčios interjerą puošia dailininko Nikodemo Silvanavičiaus šiai bažnyčiai nutapyti du paveikslai : „Šv. Apaštalai Petras ir Povilas“ bei „Kristus ir šv. Marija Magdelietė“. Pasigrožėję meno kūriniais ir apžiūrėję bažnyčioje esantį tautodailės kūrinį – jaunamarčių juostų surištą kilimą, užsukome į Nemajūnų kapines, kurios įkurtos netoli bažnyčios. Šios kapinės laikomos vienomis įdomiausių ir seniausių kapinių mūsų krašte. Čia galėjome pamatyti geležinių kryžių su lenkiškais užrašais. Matėme senų medinių, vietinių drožėjų pagamintų ir dabartinių liaudies meistrų sukurtų kryžių. Kapinėse radome ir apleistų, niekieno netvarkomų kapų. Ant jų uždegėme žvakeles.
Nors diena pasitaikė kiek lietinga, vaikų nuotaika buvo pakili. Pradinukai džiaugėsi įdomia, naudinga išvyka, džiaugėsi tuo tuo , ką atrado, ką sužinojo.

IMG_5164.JPG IMG_5166.JPG IMG_5167.JPG IMG_5169.JPG IMG_5170.JPG IMG_5172.JPG IMG_5174.JPG IMG_5177.JPG IMG_5181.JPG IMG_5186.JPG IMG_5188.JPG