Spausdinti

DSC09534DSC09492Pamokos, vedamos netradicinėje aplinkoje, Prienų „Revuonos" pagrindinėje mokykloje nėra naujiena. Pamokos netradicinėje aplinkoje – vienas iš būdų, padedantis labiau sudominti, motyvuoti mokinius.
Dailės mokytoja Aušra Deltuvienė ir lietuvių kalbos mokytoja Vytautė Kurtovienė su 8 klasės mokiniais dalyvavo MediCA klinikoje, įsikūruosioje Prienuose, mokytojos Onos Ratkevičenės siuvinėtų darbų parodos atidaryme. Parodos atidarymas, kurį vedė mokytoja Aušra Deltuvienė, buvo netradicinė pamoka, nes mokiniai ne tik grožėjosi siuvinėjimo technika atliktais paveikslais, bet ir galėjo išgirsti tautodailininkės prisiminimų, šių paveikslų gaminimo paslapčių. Kiekvienas paveikslas turi savo istoriją, kurios idėja išsiuvinėta pačios menininkės ar žinomų poetų, rašytojų žodžiais. Mokiniai stebėjosi siuvinėjimo magija, kalbėjo, kad tikrai nebūtų pamanę, kad šie paveikslai siuvinėti, o ne piešti. Parodos atidaryme gitara grojo 8 klasės mokinys Pijus Stravinskas.

Atsidėkodama už patirtus įspūdžius mokytoja Aušra Deltuvienė parodos autorei padovanojo mokinių kūrybos darbą.
Džiaugiamės, kad galime bendradarbiauti su savo socialiniu partneriu – MediCA klinika, dėkojame gydytojai Ritai Keturakienei už kvietimą dalyvauti parodos atidaryme.