Spausdinti

010Lapkričio 25 d. „Revuonos" pagrindinės mokyklos dešimtokai lankėsi „Gyvenimo" laikraščio redakcijoje, į kurią mokinius lydėjo istorijos mokytoja Irena Vincekienė.
„Mus svetingai pasitiko redaktorė Ramutė Šimukauskaitė, redaktorės pavaduotoja Dalė Lazauskienė, Angelė Bajorienė – direktorė komunikacijai ir rinkodarai. Jos papasakojo apie žurnalisto profesiją. Sužinojome, kad laikraštis „Gyvenimas" pradėtas leisti 1946 m. gruodžio 7 d. Redakcijoje dabar dirba 10 darbuotojų: vieni rašo straipsnius, kiti fotografuoja, maketuoja arba yra atsakingi už reklamą. Laikraštis Prienų ir Birštono gyventojams išleidžiamas du kartus per savaitę, taip pat yra ir elektroninė versija. Mums maloniai buvo atsakyta į rūpimus klausimus. Atsisveikinant visi dovanų gavome po naują laikraštį", – rašo Mangirdas Ražaitis.

„Tą dieną „Revuonos" dešimtokai apie UAB „Gyvenimas" sužinojo daugybę dalykų, gal net paslapčių", – rašo Pijus Deltuva.
Mindaugui Bubniui įsiminė tai, kad žurnalistai dirba be savaitgalių, eidami iš darbo turi galvoti, ką reikės rašyti straipsniuose.
„Sužinojome daug įdomios ir naudingos informacijos: kiek kainuoja išleisti laikraštį, kaip išlaikyti skaitytojų susidomėjimą laikraščiu, klausinėjome įvairių klausimų ir maloniai pabendravome su laikraščio savininkėmis", – džiaugiasi Roberta Marčiukaitytė.
Žygimantas Krašinskas sužinojo, kad dirbant žurnalisto darbą, reikia mėgti bendrauti su žmonėmis.
Augustės Kurtovaitės nuomone, puiku, kad redakcija priima moksleivius vasarą atlikti praktiką, tai ypač naudinga tiems mokiniams, kurie galvoja studijuoti žurnalistiką. Augustei labai patiko pamoka redakcijoje.
Ernesta Gaučytė nudžiugo, radusi dovanotame laikraštyje straipsnį „Kokie gražūs saulėtekiai", kuriame rašoma apie „Revuonos" mokyklos matematikos mokytoją Vladą Žemaitienę.
Mokiniai buvo patenkinti, nes laikraščio redakcijoje lankėsi pirmą kartą, daug sužinoję, pabandė patys paragauti žurnalisto duonos.

005.JPG 006.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG