Spausdinti

DSCF4996Kadangi mūsų mokykla dalyvauja projekte „Lyderių laikas 2", metodiniųnaujovių grupės iniciatyva organizuojamos dalykinės viktorinos. Neseniai vykusios gamtos ir tiksliųjų mokslų viktorinos dalyviams mokyklos administracija dovanojo edukacinę ekskursiją į Kauną. Vasario 20 d. 17 moksleivių, lydimų matematikos mokytojų Aušros Menkevičienės ir Raimondos Sorakienės, vyko į Ryšių istorijos muziejų, šiemet švenčiantį įkūrimo 20-metį ir Lietuvos medicinos ir farmacijos muziejų.

Ryšių istorijos muziejuje mokiniai susipažino su įdomia pašto, radijo, telegrafo, telefono ir informatikos raida Lietuvoje bei unikalių ir dar veikiančiųeksponatų, dokumentų, nuotraukų kolekcija, bronzos lydymo krosnies pakura. Mokiniai patys galėjo išbandyti senovinio telefono, telegrafo, mikrofono veiklą.
Medicinos ir farmacijos muziejuje mokiniai sužinojo apie senovinių laikų gydytojus, gydymo būdus, narkozes, operacijas, medicininius įrankius ir nuolat tykančius tokio gydymo pavojus. Taip pat susipažino su farmacijos ir vaistinių įkūrimo istorija, farmacijos indais, XVII-XIX amžiaus vaistų formomis ir prietaisais jiems paruošti.
Mokiniai, turiningai praleidę pusdienį, pasisėmę naujų žinių, su gerais įspūdžiais grįžo namo.

DSCF4990.JPG DSCF4993.JPG DSCF4994.JPG DSCF4996.JPG DSCF4997.JPG DSCF5003.JPG