Spausdinti

Jau dešimt metų Prienų rajono moksleiviai, vėliau prie jų prisijungė ir kitų Lietuvos miestų ir miestelių kūrėjai, bando pasinerti į meno slėpinius improvizuodami žiemos tema. Jau dešimt metų jaunieji meninkai su žiema atsisveikina neįprastai, sukurdami jai ledo šventę. Jau dešimt metų vaikai mokomi stebėti daiktus, gamtą, žmones ir kuria grožį.

Šiais metais jubiliejinės „Žiemos improvizacijos. Sniego žmogus" parodos atidarymas vyko Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Parodą atidarė Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos 6 klasės ir Birštono meno mokyklos mokinys Splendid Mykolas Didla. Jo mušamųjų klasės mokytojas Kęstutis Didvalis. Šventės metu buvo prisimintos dešimties metų parodos-konkurso „Žiemos improvizacijos" akimirkos. Kalbėjo konkurso idėjos autorė, dailės mokytoja metodininkė Aušra Deltuvienė, mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė. Dalyvius ir organizatorius sveikino mero patarėjas Raimundas Markūnas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis.
Meilę grožiui vertindama mokinių kūrinius kiekvienais metais parodo komisija. Sveikinimo žodį tarė ir savo specialiuosius prizus skyrė komisijos nariai: VšĮ „Meninė drožyba" direktorius Algimantas Sakalauskas, jo sūnus, interjero dizaineris Vytenis Sakalauskas, Prienų rajono savivaldybės administracijos architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Dalia Joneliūnienė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro dailininkas Dainius Jurevičius.
Švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė ir metodininkė Oksana Radzvilavičienė įteikė padėkas vaikams, kuriems pritrūko visai nedaug, kad jų darbai būtų geriausi. Jiems buvo įteikti keraminiai arkliukai, kuriuos sukūrė ir pagamino dailės mokytoja Aušra Deltuvienė, ir kalendoriai, kuriuos išleisti padėjo LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius.
Sveikiname mūsų mokyklos mokinius, gavusius padėkas: trečiokus Liudą Lasatą ir Vestą Tučinaitę (mokytoja Rita Dirdienė), šeštokes Emiliją Jankauskaitę (mokytoja Aušra Deltuvienė) ir Dovilę Rasimaitę (mokytoja Rasa Uleckienė), penktokus Mantą Žiobą ir Matą Valkauską (mokytoja Vilma Glaveckienė), septintokus Ugnę Alaburdaitę, Gretą Kazlauskaitę, Tautvydą Kelpšą ir Luką Šiugždinį (mokytoja Rasa Uleckienė) ir aštuntokę Aistę Sorakaitę (mokytoja Aušra Deltuvienė).
Laureatams diplomus teikė Prienų švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas ir vyriausioji specialistė, mūsų mokyklos kuratorė Laimutė Jančiukienė. 1–4 klasių laureatams prizus įsteigė UAB WILARA savininkai Danutė ir Gediminas Olsevičiai. 5–7 klasių laureatams prizus įsteigė LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius. 8–12 klasių mokiniams prizus įsteigė LR Seimo narys Andrius Palionis ir Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas.
Sveikiname mūsų mokyklos mokinius, tapusius laureatais: pirmokę Mildą Ferevičiūtę (mokytoja Aušra Deltuvienė), trečiokus Dominyką Černevičių ir Domą Matulaitį (mokytoja Virginija Abramavičienė), ketvirtokus Vytautę Radzevičiūtę, Danielių Aldakauską ir Adriją Jonykaitę (mokytoja Danutė Moisejevienė), penktoką Simą Ferevičių, šeštokus Alvarą Zagurską, Adomą Kurlavičių, Kristupą Kupstą, Dominyką Zujų, Pijų Stravinską, septintokes Karoliną Petraškaitę, Augustę Burbaitę, Akvilę Vilkaitę, aštuntokus Lauryną Stravinską, Deimantę Černevičiūtę, Karoliną Banionytę, Eriką Riliškytę, devintokus Pijų Deltuvą ir Augustę Kurtovaitę (mokytoja Aušra Deltuvienė).
Meno mokyklų auklėtiniams ir kitų rajonų mokinams, tapusiems laureatais, prizus įsteigė Senuku labdaros ir paramos fondo direktorė Dalė Rakauskienė.
Pumpurus, kuriančius vaikus, pastebi jų mokytojai. Mokytojai buvo apdovanoti padėkomis ir prizais, kuriuos įsteigė LR Seimo narys Andrius Palionis ir Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas.
Kuriantiems vaikams specialiuosius prizus įsteigė šie rėmėjai: LR Seimo narys Andrius Palionis ir Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas, UAB WILARA savininkai Danutė ir Gediminas Olsevičiai, tarybos narės Loreta Jakinevičienė ir Rita Keturakienė, Prienų seniūnas Algimantas Matulevičius ir pavaduotoja Irena Stasytienė, Prienų krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė, Prienų Just. Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė ir direktorės pavaduotojas Leonas Sakalavičius, Nemuno kilpų regioninio parkas, labdaros ir paramos fondo „Idėjų vartai" direktorė Romualda Bartulienė, UAB „Prienų kompiuteriai" savininkai Dainora ir Darius Kuliešai, IĮ Pergamentas vadovas ir laikraščio „Naujasis Gėlupis" atstovas Mantvydas Prekevičius, PPt direktorė Angelė Vasiliauskienė, Prienų „Revuonos" pagrindinės mokyklos specialiojo skyriaus mokytoja Ramunė Kavaliauskienė, knygyno „Pegasas" direktorė Greta Meškauskienė, Prienų sporto mokyklos direktorius Audronis Deltuva ir futbolo treneris Gintaras Budrikas, Prienų vaistinės savininkė Angelė Garmuvienė, UAB „Trupinys" vadovė Janina Bublienė, UAB „Eteris" vadovas Romualdas Prokofjevas, laikraščių „Gyvenimas" ir „Krašto vitrina" atstovai. Ačiū už paramą Birštono vandentiekio direktoriui Cezariui Pocevičiui, Angelei Skinkienei už vaišes, Daliai Baranauskienei už gėles, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvui už tai, kad mūsų šventė tapo iškilmingesnė.
„Žiemos improvizacijos" – tai galimybė išvysti, išgirsti įvairių meno rūšių sintezę. Tradiciškai mūsų parodą papuošė Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos merginų drabužių kolekcijos. Dėkojame merginų mokytojoms Daliai Audėjaitienei ir Adrijai Džiugienei bei Lapių pagrindinės mokyklosdirektorei Vaidai Trofimišinienei. Mūsų mokyklos mokiniai dainavo Vytauto Kernagio dainą „Paukščiai". Vaikus ruošė muzikos mokytoja Valė Gustaitienė.
Ačiū Jums, vaikai, nes jūs kuriate iš visos širdies, todėl ir gimsta tikri stebuklai.