Spausdinti

1363Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dešimtų klasių mokiniai kovo 16 dieną lankėsi Alytaus profsinio rengimo centre, kur mokiniai turėjo galimybę susipažinti su šioje mokykloje ruošiamomis specialybėmis. Dešimtokai aplankė statybos technologijų ir verslo, paslaugų verslo, pramonės ir prekybos mokymo skyrius.
Revuoniškiai pamatė, kad mokiniai mokosi moderniai įrengtuose mokomuosiuose kabinetuose, laboratorijose ir praktinio mokymo dirbtuvėse. Mokymosi aplinka puikiai pritaikyta specialiųjų poreikių ir judėjimo negalią turintiems asmenims.

Profesinės mokyklos absolventai baigiamąją praktiką atlieka įmonėse. Dažnas atvejis, kai patys darbdaviai šioje mokykloje ieško jiems labiausiai reikalingų būsimų darbuotojų. Todėl labiausiai motyvuoti ir gabiausi mokiniai įsidarbina dar mokymosi metu arba iškart susitaria dėl apmokamos praktikos įmonėje galimybių. Alytaus profesinio rengimo centro moksleiviai aktyviai dalyvauja ES, nacionaliniuose ir vietiniuose projektuose. Mokiniai turi galimybę dalyvauti vykimo į praktines stažuotes užsienyje atrankose, kur moderniausiose ES šalių įmonėse gali atlikti dviejų-penkių savaičių praktikas, dalyvauti pažintinėse ekskursijose, tobulinti anglų ir kitų kalbų, komunikacinius ir socialinius įgūdžius. Stažuočių užsienyje metu apmokamos visos pragyvenimo, maitinimo, kelionės, kultūrinės programos, užsienio kalbų kursų išlaidos, mokama stipendija ir išduodamas Europos mobilumo dokumentas, įrodantis įgytą mokinio patirtį.
Visiems šioje mokykloje profesijos besimokantiems mokiniams išduodamas mokinio pažymėjimas, suteikiantis viešojo transporto ir kitas lengvatas. 100 proc. kompensuojamos kelionės išlaidos į mokyklą ir atgal 40 km atstumu. Mokiniai aprūpinami mokyklos bendrabučiu – kaina už mėn. 3,47 Eur. Suteikiama galimybė lengvatinėmis sąlygomis įgyti visų kategorijų vairuotojo pažymėjimus.
Pažintine prasme išvyka suteikė išties daug informacijos mokiniams, besirenkantiems tolimesnį savo karjeros kelią.
Susipažinę su Alytaus profesinio rengimo centru, nuvykome pažiūrėti naujausio Alytaus statinio, aukščiausio Europoje tilto - pėsčiųjų tilto per Nemuną. Jo aukštis yra 38 m. Visi mokiniai ir juos lydinčios psichologė ir karjeros koordinatorė Violeta Bendinskienė bei mokytoja Raimonda Sorakienė išbandė savo fizines jėgas pasiekiant tiltą. Iš aukštybių grožėjomės puikiu gamtos, Alytaus piliakalnio, dalies miesto vaizdu. Už šį garžų reginį esame dėkingi Alytaus profesinio rengimo centro vedėjai Editai. Praplėtę savo akiratį, pavaišinti mokyklos moksleivių keptais sausainiais, su gera nuotaika grįžome namo.

1326.jpg 1331.jpg 1350.jpg 1353.jpg 1354.jpg 1355.jpg 1363.jpg