IMG 20151208 130729Karžygys prijoja kryžkelę. Prie jos akmuo su užrašu: "Į kairę suksi – galvos neteksi, į dešinę suksi - žirgo neteksi, tiesiai josi – daug vargo patirsi. Galvoja karžygys, ką daryti..."
(lietuvių liaudies pasaka). Šiandien mūsų dešimtokai, kaip ir šie karžygiai, atsidūrę kryžkelėje. Ir neatsitiktinai - juk dešimta klasė - tai amžiaus tarpsnis, kada jaunuoliai turi toliau pasirinkti savo gyvenimo kelią, tolimesnio mokymosi kryptį. Ir kaip žinoti, kas lems, kuriuo keliu pasukti? Štai tokius gyvenimiškus klausimus šiandien sau kelia mūsų jaunimiečiai.

Mokiniai apie profesijų pasirinkimą susipažįsta įvairiais būdais: klasės valandėlių metu, susitikdami su Darbo biržos darbuotojais, pokalbiuose su psichologe ir ugdymo karjerai koordinatore , vadovaudamiesi tėvų patirtimi. Nusprendėme pasinaudoti posakiu "geriau vieną kartą pamatyk, negu dešimt kartų išgirsk", todėl gruodžio 9 dieną 10j kl. mokiniai išvyko į pažintinę ekskursiją, į Kauną, kur susipažino su jiems rūpimomis profesijomis. Mokiniai kartu su klasės vadove ir ugdymo karjerai koordinatore apsilankė Kauno statybininkų rengimo bei maisto pramonės ir prekybos mokymo centruose. Jie susipažino su automechaniko, santechniko, suvirintojo, apdailininko, medžio apdirbėjo, kompiuterinės įrangos derintojo, logistikos ekspeditoriaus, virėjo, konditerio profesijomis, jų ypatumais. Stebėjomės labai turtinga, brangia kabinetų ir dirbtuvių mokomąja įranga. Mokinius sudomino dėstytojų suteikta informacija apie mokymąsi mokyklose, projektines veiklos, įsidarbinimo, baigus mokyklas, galimybes, o taip pat - ir atlyginimus. Pažintį su profesijų įvairove pratęsėme prekybos ir pramogų centre „Akropolis". Praplėtę akiratį, papildę žinių bagažą apie profesijas, šiek tiek papramogavę, kupini kelionės įspūdžių, grįžome namo.

IMG_20151208_130729.jpg IMG_20151208_130738.jpg IMG_20151208_130942.jpg