Spausdinti

P2060011„Kiekvienas turi ypatingą pašaukimą ir misiją pasaulyje. Kikevienas turi iki galo įvykdyti konkrečią užduotį", – teigė Viktor Frankl. Kaip yra svarbu, tačiau nelengva jaunam žmogui atrasti savo pašaukimą ir vykdyti paskirtą misiją. Visi, baigę mokyklas, galvoja, ką veikti toliau, ką studijuoti, kur mokytis. Visi žinome, kaip svarbu turėti išsilavinimą, įgyti specialybę. Visi jauni žmonės svajoja apie gerą ateitį! Deja, dauguma nežino, kuo nori būti baigę mokslus, nežino, kas jiems patiks, kas seksis.

Norėdami daugiau sužinoti apie profesijas, mūsų mokyklos dešimtokai vyko į litexpo profesijų mugę „STUDIJOS 2015". Mugėje mes sužinojome, kiek daug yra specialybių, apie kurias nebuvome girdėję, išgirdome atsakymus į mums rūpimus klausimus. Kiekvienos mokyklos konsultantai: dėstytojai, studentai, mums mielai patarė, todėl bus lengviau apsispręsti, kokių dalykų reikės mokantis toliau. Dauguma mūsų apsisprendė, kuo nori būti, išsikėlė naujų tikslų, kuriuos bandys pasiekti.
Mokniams, kuriems nelabai sekasi mokytis ir kurie nežino, ką daryti baigę 10 klasę, mugėje buvo didelė profesinių mokyklų pasiūla. Profesinėse mokyklose mokiniai galės baigti 12 klasę, įgyti specialybę ir atrasti save Baigę profesinę mokyklą mokiniai galės stoti ir į kolegijas ir į aukštąsias, jeigu tik bus noro ir užsispyrimo.
Mokiniai, kurie yra gabūs ir kuriems sekasi mokytis, po 10 klasės mokysis gimnazijose, ten pabaigs 12 klasę. Jiems taip pat kyla daugybė klausimų. Kokius dalykus rinktis mokantis11 – 12 klasėse? Kur stoti toliau? Kokį universitetą pasirinkti? Kuo norėsiu būti? Kokių egzaminų reikės norit įstoti į norimą profesiją? Į jų klausimus atsakė litexpo mugėje dalyvavę universitetų, kolegijų atstovai. Visi atstovai papasakojo apie savo universitetą arba kolegiją, apie mokinį dominančią profesiją ir padėjo apsispręsti, kas kiekvienam tiktų, kuo galėtų būti.
Mano ir kitų dešimtokų nuomone, labai gerai, kad vyksta tokios mugės, nes apsilankę jose, mokiniai gali lengviau atrasti savo kelią, apsispręsti, kokią specialybę jie norėtų įgyti, o svarbiausia, kurti savo ateitį, siekti savo tikslo ir vykdyi kilnią misiją.

P2060001.JPG P2060004.JPG P2060011.JPG