Artėja mokslo metų pabaiga ir dešimtokams atėjo laikas apsispręsti, kokiu keliu pasukti baigus pagrindinę mokyklą. Kai kurie mokiniai jau tikrai žino, kad toliau sieks vidurinio išsilavinimo gimnazijose, tačiau daliai mokinių reikia gerai pagalvoti, ar jiems verta mokytis gimnazijoje, ar geriau vidurinį išsilavinimą įsigyti profesinėse mokyklose ar profesinio rengimo centruose kartu su kokia nors profesija. Juk niekam ne paslaptis, kad labiausiai darbo rinkoje trūksta kvalifikuotų darbininkų, o ne vadybininkų ar direktorių, juo labiau, kad įgytas vidurinio mokslo atestatas profesinėje mokykloje ne tik kad neužkerta kelio stoti į aukštąsias mokyklas, o dar ir prideda papildomų balų.


Kad mokiniams lengviau būtų apsispręsti, gegužės mėnesį mokykloje dažnai lankosi profesinių mokyklų atstovai. Gegužės 9 dieną lankėsi Kauno miškų kolegijos atstovai, gegužės 12 – Kauno statybininkų profesinio rengimo centro, o gegužės 15 dieną – Aukštadvario žemės ūkio mokyklos atstovai. Visi jie pristatė savo mokyklas ir profesijas, kurias galima ten įsigyti, papasakojo apie gyvenimo sąlygas, stipendijas ir suteikiamas lengvatas, atsakė į mokinių klausimus.
Na, o apsisprendę, kur mokysis ir išsilaikę PUPP testus, dešimtokai galės užsidirbti pinigų skindami braškes pas ūkininką, nes gegužės 19 dieną norintieji padirbėti vasaros atostogų metu dalyvavo susitikime su ūkininke darbo biržos Prienų skyriuje ir sužinojo apie darbo braškyne reikalavimus ir įkainius.