Spausdinti

1- Aš ieškau draugų. Kas yra "prijaukinti"? - paklausė mažasis princas.
- Tai jau seniai užmiršta sąvoka,- tarė lapė.- Tai reiškia "užmegzti ryšius..."
- Užmegzti ryšius?
- Žinoma,- tarė lapė.
(Antoine de Saint-Exupery, „Mažasis princas“)
1992 m. pabaigoje, Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė gruodžio 3-ąją Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena, kurios metu būtų organizuojami renginiai, skirti atkreipti dėmesį į pagalbą neįgaliesiems.
Ši diena, gavusi pavadinimą „Aš tarp kitų“, Specialiojo ugdymo skyriuje minima jau vienuoliktąjį kartą. Tai išskirtinė šventė, kurios visuomet nekantriai laukia ne tik ypatingi mokiniai, bet ir jų mokytojai. Juk svarbiausia suteikti vaikams emocijas – patirti tai, ką kiekvienas žmogus patiria.

Ir kasmet ši diena vis kitokia, stebuklinga, kuomet vaikų negalios virsta galimybėmis.
Jau tradicija tapo šią dieną pažymėti netradicinio ugdymo aplinkose. Tad anksti ryte du mokykliniai autobusai, pilni klegančių, gerai nusiteikusių keliauninkų, pajudėjo iš mokyklos kiemo link sporto ir pramogų centro „Olimpo kalnas“ Alytuje. Čia laukė batutų parkas – puiki, spalvinga, jauki ir nuotaikinga erdvė, kviečianti netradiciškai paminėti mūsų šventę neįprastoje begravitacinėje aplinkoje: batutų platforma, kempinių baseinas, krepšinio lankai, laipiojimo siena, jauki mažylių zona su minkštu kilimu, kamuoliukų baseinu ir žaislais mažiesiems. Laikas prabėgo nepastebimai. Džiaugiamės kartu patyrę puikią ir įdomią pažinimo dieną, nes šokinėjimas ant batuto ne tik labai linksmas užsiėmimas, tinkantis bet kokio amžiaus ir bet kokio fizinio pasirengimo žmogui. Tai naudinga ir sveikatai, kuomet dirba ne tik visas kūnas, bet ir protas. Šokinėjant ant batuto gerėja koordinacija, stiprėja kaulai, visų formų batutai puikiai lavina raumenis, pagerina lankstumą, stiprina imunitetą, gerina nuotaiką. Ir dar - tai ne tik fizinio aktyvumo skatinimo, bet ir savęs pažinimo ir bendravimo įgūdžių gerinimo užsiėmimas, suteikiantis puikias galimybes „prijaukinti“ – užmegzti ryšius.
Ačiū mokyklos direktorei Ilonai Balčiukynienei ir mokyklos administracijai padedant organizuoti kupiną įspūdžių ir emocijų dieną.

1.jpg 12.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 6.jpg 8.jpg