×

Įspėjimai

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/MM-2021-2022/2022-birstonas

20220601 092214Birželio 1 d. „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus1- 4l klasės mokiniai lankėsi Birštone. Keliaudami Birštono takais, vaikai susidomėję žvalgėsi aplinkui, grožėjosi išpuoselėtais gėlynais, žydinčiais kaštonais ir nuostabia medžių žaluma.
Pirmiausiai aplankėme Vytauto kalno papėdėje stovintį didingą Vytauto paminklą, palyginome jį su Prienuose stovinčiu Kęstučio paminklu. Žvelgdami į Vytauto kalną iš apačios, vaikai bandė įsivaizduoti, koks vaizdas atsiveria nuo viršaus. Tad nieko nelaukdami užkopėme į kalną. O vaizdas tikrai nuostabus!

Šiek tiek paėjėję Nemuno krantine užsukome į Birutės vilą. Atsigulę ramiai ir giliai kvėpavome druskingu oru žiūrėdami į dangų pro stiklinį stogą ir į besikeičiančias „krioklio“ spalvas. Minutėlę atsikvėpę pasileidome link Kneipo tako. Čia laukė sveikatingumo takas su įvairaus šiurkštumo ir dygumo dangų takeliais, nuo švelnaus smėlio, įvairaus dydžio akmenų iki eglių šakų ir net kankorėžių. Toks natūralus masažas atpalaiduoja, šalina nuovargį, dirglumą, nemigą, gerina atmintį bei dėmesį ir teigiamai veikia visą organizmą. Kartu stiprinami kojų raumenys ir raiščiai, gerėja laikysena ir pusiausvyra. Po visų Kneipo tako sveikatinimosi išbandymų, autobusas nuvežė į vaikų žaidimo aikštelę. Parke, šeimyniškai susėdę prie įrengtų stalų, vaikai vaišinosi iš namų atsineštais užkandžiais, aptarė patirtus įspūdžius. Šiek tiek pailsėję ir atsigaivinę, pasklido žaidimų aikštelėje: čia jie demonstravo savo sugebėjimus laipioti virvinėmis kopėčiomis, suptis, karstytis tinklais, leistis vamzdžiu ir kt. Paskutinė stotelė buvo prie aukščiausio apžvalgos bokšto Lietuvoje. Vaikai džiaugėsi matydami Nemuno išvingiuotas Birštono apylinkes, Birštono ir netgi Prienų miestus. Tai tikrai verta pamatyti iš aukštai!
Mokiniai išvykos metu išsamiau susipažino su miestu ant Nemuno kranto, pagilino socialinius įgūdžius, pasisėmė sveikatos ir papramogavo. Vaikai laimingi, nors ir šiek tiek nuvargę, grįžo namo pilni gerų įspūdžių.