121680218 337503447340871 340803905364956017 nRuduo toks metas, kada sode negali praeiti pro gausiai prikritusius prinokusius obuolius. Norisi juos rinkti, valgyti, iš jų gaminti įvairiausius skanėstus.
Su Specialiojo ugdymo skyriaus bendrabutyje gyvenančiais vaikais jau esame išbandę ne vieną sausainių ir kitų kepinių receptą. Šį kartą sudomino labai nesudėtingas senuose užrašuose surastas obuolių pyrago receptas su cinamonu, citrina ir nedideliu kiekiu miltų.
Vaikams buvo įdomu pasiruošti produktus kepimui – plakti kiaušinius, lupti ir pjaustyti skiltelėmis obuolius, po to pasverti svarstyklėmis reikiamą jų svorį. Kiekvienam smalsu buvo pažiūrėti, kaip pyragas orkaitėje pradeda kilti ir kepti.

Aktyvūs kepėjai šį kartą buvo Raminta, Albertas, Laura. Jiems noriai pagelbėjo Gabija ir Dovilė, o likusieji mokiniai smalsiai stebėjo pyrago gaminimo ir kepimo procesą. Kai bendrabutyje pasklido iškepto pyrago kvapas, visi kartu susėdome prie gražiai padengto stalo su arbatos puodeliu ir pyrago gabalėliu. Buvo skanu.

121606487_641522716536489_4944235305427928152_n.jpg 121616020_361256035326968_1135764991180511231_n.jpg 121680218_337503447340871_340803905364956017_n.jpg 121702194_378810546500161_2686416797074969729_n.jpg