Spausdinti

3Gruodžio 3 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai aštuntąjį kartą minėjo Tarptautinę neįgaliųjų dieną. Jau tradicija tapo šią dieną pažymėti netradicinio ugdymo aplinkose. Anksti ryte du mokykliniai autobusiukai, pilni klegančių, gerai nusiteikusių keliauninkų, pajudėjo iš mokyklos kiemo. Pradinių ir lavinamųjų klasių mokiniai pajudėjo link Birštono – vyko į žaidimų kambarį „Beržiukų alėja“, vyresnieji keliavo į Kauną, žaisti boulingą.

Boulingo namai „Strikehouse“ yra įsikūrę Kauno prekybos ir pramogų centre “Mega”. Vos tik sugužėjusius į “Megą” mokinukus pasitiko, įspūdinga savo dydžiu, Kalėdų dekoracija. Netekę žado vaikai keletą minučių grožėjosi 10 metrų aukščio pasakų pilimi, o po to skubėjo link eskalatoriaus ir kilo į pramogų centrą. Čia jau laukė „Strikehouse“ boulingo takeliai. Pasiskirsę komandomis ir susiradę takelius vaikai pradėjo žaidimą. Gera buvo matyti vyresniųjų klasių mokinius, draugiškai perduodančius žaidimo subtilybes žemesniųjų klasių mokiniams - kaip pasirinkti rutulį, kaip nusitaikyti į kėglius, kaip rutulį ridenti takeliu. Vaikai džiaugsmingai reiškė savo emocijas, džiaugėsi kiekvienu sėkmingu bandymu numušti kėglius, guodė vienas kitą dėl nesėkmingo metimo. Greitai prabėgo skirtas laikas. Padėkoję „Strikehouse“ kolektyvui ir jo vadovui Kęstučiui Gudauskui, vamzdžiu - čiuožyne vaikai leidosi žemyn ir vėl atsidūrė Kalėdų pasakoje. Atidžiau apžiūrėję pilį ir kitas ištaigingas kalėdines dekoracijas, pailsėję pasakų krėsluose, vaikai atsisveikino su prekybos ir pramogų centru “Mega”.

Po viešnagės „Strikehouse“, mokiniai vyko apžiūrėti vieną iš populiariausių šiuo metu objektų - spalvingąją Kauno eglę. Pasigrožėję kosminiais kūnais papuošta žaliaskare, apsilankę Kalėdų pašte ir pasisupę karuselėse, kupini šventinės nuotaikos ir gerumo išvyko į mokyklą.
Tuo metu lavinamųjų klasių mokiniai šėlo žaidimų kambaryje „Beržiukų alėja“. Vaikai drąsiai murkdėsi spalvotų kamuoliukų baseinėlyje, čiuožė nuo čiuožyklų, klaidžiojo labirintuose. Sunkesnę negalę turintys mokiniai, padedami padėjėjų, įsitraukė į žaidimus lėlių, mašinyčių kampeliuose. Laikas prabėgo nepastebimai. Padėkoję už bendrystės šilumą, kupini įspūdžių ir emocijų mokinai atsisveikino su „Beržiukų alėja“.
Ačiū Kęstučiui Gudauskui ir Eglei Aleknavičienei už bendrystės šilumą, kupiną įspūdžių ir emocijų dieną.

1.jpg 2.jpg 3.jpg