Iš moliūgų galima pasigaminti daugybe patiekalų.
Specialiojo ugdymo skyriaus bendrabutyje gyvenantys mokiniai praktinio užsiėmimo metu kepė „Moliūgų pyragą“. Vieni pjaustė, tarkavo, kiti – plakė, maišė. O negebantys padėti tiesiog buvo šalia ir stebėjo kaip vyksta darbas.
Pyragui kepant, kalbėjomės apie tai, kad į Lietuvą moliūgai atkeliavo iš Šiaurės ir Pietų Amerikos. Tai maistas ir vaistas. Juose yra vitaminų C, B, P, E, D ir T, kuris pagreitina apytakos procesus organizme, valo jį.
Gerai pasisavinami ir nekaloringi moliūgai dar tinka sriubų, troškinių, košių, apkepų, marmeladų, sulčių pasigaminimui.
Naujienos
Veikla
Tėvams
Projektai
Naudingos nuorodos
Gaminame iš moliūgų...
- Smulkiau
- Autorius Dalia Pyragienė